Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
16.0MB

Pet šalica čaja

Pet šalica čaja naslov je interaktivnog predavanja o projektu početnog čitanja i pisanja TeaTime lektira. Cilj projekta TeaTime lektira je početnom čitanju i pisanju pristupiti na jedinstven i kreativan način. Obrada lektire u projektu izvodi se kroz aktivnosti čitanja, čitanja s razumijevanjem, rasprave te stvaranjem novih sadržaja na temelju pročitanog djela. Projekt se sastoji od pet multidisciplinarnih, multimedijalnih i interaktivnih radionica. Rad u neposrednom okruženju učionice, školske knjižnice i okoliša škole je kombiniran s radom u virtualnom okruženju. Svaka radionica rezultirala je stvaranjem novog sadržaja temeljenog na lektirnom književnom djelu pisanjem, likovnim tehnikama i obradom digitaliziranog materijala te, istovremeno, stvaranjem novih digitalnih materijala korištenjem relevantnih mrežnih i digitalnih alata. Učenici su kroz radionice spoznali novi način upravljanja informacijama, tj. njima blizak sadržaj koristili kao medij za upoznavanje novih tehnologija. Učenici, potaknuti različitim iskustvima i doživljajima književnog teksta, obogatili su vlastiti način učenja.

Autor(i):

Dunja Kufner
Osnovna škola Kneževi Vinogradi
Croatia
Dunja Kufner, učiteljica u zvanju savjetnika. Trenutno radi u prvom razredu. Svojim učenicima prenosi ljubav prema istraživanju, kreativnosti, mašti i čitanju kroz zanimljive projektne aktivnosti. U učenika pobuđuje ljubav prema čitanju, književnom stvaralaštvu i timskom radu. Kontinuirano se usavršava i u radu primjenjuje nove metode učenja, poučavanja i korištenje digitalnih alata.

Ivana Norac
Osnovna škola Kneževi Vinogradi
Croatia
Magistra informatologije, školska knjižničarka u Osnovnoj školi Kneževi Vinogradi. Interesi su joj knjiga i čitanje, društvene mreže, upotreba informacijsko-komunikacijske tehnologije. Članica je Društva ljubitelja književnosti Littera u Osijeku i Hrvatskog čitateljskog društva. Aktivnim sudjelovanjem na stručnim skupovima usavršava profesionalne kompetencije, te njeguje suradnju s učiteljima i učenicima.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC