Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Cijeli program »

Hibridna i fleksibilna praktična nastava s primjerima za instalatere!

Kroz NAGRADNU IGRU sudionici radionice će, uz pomoć svojih mobitela ili računala on-line upravljati postojećom, stvarnom instalacijom instaliranom u školskoj učionici, podešavati je i testirati ! Moći će i promatrati instalaciju uz pomoć kamere u učionici te se tako uvjeriti da, on-line pokreću i podešavaju stvarnu instalaciju. Za to će koristiti dozvoljenu aplikaciju s Interneta. Naučit će i on-line, uz pomoć računala, koristiti i modularno učilo o navedenoj instalaciji. Sve ostalo što ćemo prikazati su primjeri hibridnog te, zbog modularnog pristupa i fleksibilnog obrazovanja koje se može koristiti u svim školama.

Autor(i):

Emil Mačukat
Industrijsko-obrtnička škola Šibenik
Croatia
Nakon školovanja kao diplomirani inženjer strojarstva radio je u proizvodnoj firmi i nakon toga se zaposlio u školi. Tijekom rada u školi napredovao je zvanje mentora, a zatim u zvanje savjetnika koje je ostvario već treći put. U nekoliko navrata je voditelj školskih radionica. Tijekom dužeg vremena rada u školi, stekao je veliko iskustvo te stvorio svoj način rada koji daje dobre rezultate. Smatra da je danas znanje iskustvo, a sve ostalo su lako pristupačni podaci stoga je izgradio veći broj funkcionalnih učila koje je projektirao i izradio od stvarnih uređaja iz prakse. Veliki je zagovornik usvajanja znanja smjerom od praktičnog prema teoretskom (nikako ne obrnuto) te individualne nastave i većeg rada s darovitim učenicima. Voli raspravljati s kolegama o onome što radi bez obzira slaže li se s njihovim tvrdnjama ili ne, stoga je dobar član bilo kojeg tima. Voli prezentirati svoj rad kolegama kao i partnerima iz privrede. Rad sa sponzorima i donatorima smatra jako važnim u radu svake škole.

Goran Medaković
Industrijsko-obrtnička škola Šibenik
Croatia
Goran Medaković je nakon dugogodišnjeg rada u školi stekao veliko iskustvo u radu s učenicima. Redovito prati sva dostignuća u on-line radu sa učenicima. Osmislio je veći broj učila i izradio ih te uključio u praktičnu nastavu. U više navrata izradio je radionice za elektromehaničare i elektroinstalatere. U više navrata sudjelovao je u humanitarnim projektima. Rado sudjeluje u Erasmus+ projektima kao i na stručnim skupovima.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Korištenje Interneta uz pomoć mobitela ili računala.

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC