Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
3.5MB

Lektira u svom filmu

Na početku školske godine osmislile smo projekt "Lektira u svom filmu" kojim smo povezale nastavu hrvatskoga jezika i rad školske knjižnice. Svojim smo projektom stavile pred učenike različite zadatke koje su oni trebali predstaviti u alatima za snimanje videozapisa. Učenici 8. razreda dobili su zadatak snimiti kratke filmove prema lektirama koje su trebali čitati u toj školskoj godini. Napisali su scenarij prema zadanoj lektiri, izradili knjigu snimanja i u konačnici snimili kratke filmove. Filmovi su snimljeni u različitim alatima: Filmigo, Gacha Life, Filmora itd. Učenici su svoje videozapise predstavili svojim kolegama iz razreda i tako im najavili novu lektiru i motivirali ih za čitanje.

Autor(i):

Vesna Samardžić
Osnovna škola Ivana Lovrića
Croatia
Vesna Samardžić, profesor je hrvatskoga jezika i književnosti. Zaposlena je u OŠ Ivana Lovrića u Sinju na mjestu učitelja hrvatskoga jezika. Završila je opću gimnaziju u Sinju i Filozofski fakultet u Zadru. Od 2009. radi u OŠ Ivana Lovrića, a od 2021. promovirana je u zvanje učitelja savjetnika. Redovito dijeli primjere prakse i objavljuje radove u stručnim časopisima.

Ivona Tabak
Osnovna škola Ivana Lovrića
Croatia
Ivona Tabak, profesor je njemačkog jezika i informatologije. Zaposlena je u OŠ Ivana Lovrića u Sinju na mjestu školske knjižničarke. Završila je opću gimnaziju u Njemačkoj i Filozofski fakultet u Zagrebu. Od 2005. radi u OŠ Ivana Lovrića, a od 2020. je promovirana u zvanje mentora. Redovito dijeli primjere prakse i objavljuje radove u stručnim časopisima.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC