Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
16.1MB

Natjecanje u AR okruženju

Prihvaćeno mišljenje u našem društvu je da je matematika učenicima teška i da su nezainteresirani za nju, a učitelji matematike stalno pokušavaju razbiti te stereotipe o matematici različitim novim pristupima poučavanja nastave matematike, njezinom popularizacijom, .... Jedan od načina je i obilježavanje Dana broja Pi. Dan broja Pi već nekoliko godina obilježavamo u našoj školi provodeći različite aktivnosti. Svake godine trudimo se osmisliti nove, zanimljive i poticajne aktivnosti. Često održavamo i različite oblike natjecanja, koji se razlikuju od uobičajenih i izazivaju učeničku znatiželju i dodatnu motiviranost. No, kako obilježiti Dan broja Pi tijekom vikenda? Ili, još izazovnije, vikenda tijekom lockdowna? Kako pobuditi učeničku znatiželju, motivirati ih da se aktivno uključe, da požele podijeliti to i s drugima, da jedva čekaju nove izazove? Odgovor je natjecanje u AR okruženju! Ovim radom pokazat ćemo iskustvo korištenja aplikacije za proširenu stvarnost Metaverse tijekom obilježavanja Dana broja Pi . Metaverse studio je besplatna platforma kojom se može jednostavno izraditi različite AR (augmented reality - proširena stvarnost) aktivnosti poput kvizova, potraga za blagom, geocaching, Escape rooma... Aktivnosti se pristupa skeniranjem QR koda ili poveznicom te učenici ulaze u AR svijet pomoću svojih mobilnih uređaja. Novi načini zahtijevaju više vremena za pripremu, angažiranost učitelja ali i pružaju učenicima jedan novi pogled na matematička natjecanja.

Autor(i):

Dražena Potočki
Osnovna škola Novska
Croatia
Profesorica matematike i fizike Dražena Potočki radi kao učiteljica matematike u Osnovnoj školi Novska u Novskoj. Promovirana je u zvanje učitelj mentor, i voditeljica je Županijskog stručnog vijeća za matematiku Sisačko-moslavačke županije. Aktivna je sudionica u eTwinning projektima, kao i u nizu školskih projekata. Područje profesionalnog razvoja se bazira na upotrebi digitalne tehnologije u nastavi i na promicanju njenih pozitivnih utjecaja kao i na razvijanju učeničkih generičkih kompetencija. Svoje znanje i iskustvo rado dijeli s kolegicama i kolegama u zbornici te na različitim stručnim usavršavanjima. Genially i BookWidgets ambasadorica.

Ksenija Lekić
Osnovna škola Novska
Croatia
Magistra primarnog obrazovanja u zvanju mentora. Radi kao učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Novska. Redovito se stručno usavršava i osim sa svojim učenicima, radi sa studentima i učiteljima pripravnicima. U nastavi koristi IKT te sudjeluje u provođenju nacionalnih i međunarodnih projekata. Samostalno izrađuje edukativne digitalne igre i vježbe u različitim programima i alatima te ih rado dijeli ostalim učiteljima u školi i na raznim portalima. Genially i BookWidgets ambasadorica.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC