Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
11.7MB

Zeleni suradnički alati

U interaktivnom izlaganju ću pokazati metodu iz eTwinning projekta koja se može provoditi u nastavi na daljinu kao i u razredu, pogodna je za bilo koji problemski zadatak, u bilo kojem predmetu, a fokus je na razvoju vještina i suradničkom učenju. Učenici kreativno stvaraju nove digitalne sadržaje i materijale za svoje vršnjake uz pomoć suradničkih alata kojima prikupljaju informacije, planiraju, određuju ciljeve, prezentiraju, zajedno pišu, komentiraju, dizajniraju, objavljuju i suradnički vrednuju. Ova inovativna nastavna metoda u svakom svom segmentu potiče kreativnost, kritičko mišljenje, suradnju i komunikaciju. Rješavanje globalnog problema u međunarodnim grupama zasniva se na primjeni vještina koje učenici prepoznaju, vrednuju njihovu primjenu i uloženi trud. U ovoj metodi one dominiraju nad sadržajem kako bi učenici osvijestili njihovu važnost jer kad posjedujemo vještine, usvajanje bilo kakvog sadržaja ne predstavlja nam više problem.

Vršnjačko podučavanje i vrednovanje ima važnu ulogu u cijelom procesu, čini ga interaktivnim a ishod u obliku zbirke stripova predstavlja zanimljiv način prenošenja važnih poruka u formatu koji je blizak učenicima. Ishod ove aktivnosti može se koristiti kao svojevrsni priručnik i u drugim školama. Cijela aktivnost se provodi uz niz suradničkih digitalnih alata kao što su Padlet, Thinglink,Adobe Spark, Google doc./forms, Wooclap, Bookcreator,Canva, Storyboardthat, Pixton, Emaze, čija će se primjena zorno prikazati tijekom izlaganja na konkretnim primjerima. Tehnologija nam omogućava međunarodnu suradnju, razvijanje jezičnih vještina u multikulturalnom okruženju, timski rad i razvoj vještina potrebnih za život i rad u 21.stoljeću.

Autor(i):

Dajana Jelavić
SŠ "Jure Kaštelan" Omiš
Croatia
Dajana Jelavić je nastavnica engleskog i talijanskog jezika u srednjoj školi "Jure Kaštelan" u Omišu. Već tri desetljeća predaje engleski jezik u trogodišnjim strukovnim programima. Aktivna je u eTwinning projektima i aktivnostima u okviru Erasmus+ programa. Predmet interesa su joj inovativne metode poučavanja uz pomoć tehnologije što joj predstavlja stalni izazov i pruža neograničene prilike za učenje te osobni i profesionalni razvoj. Dobitnica je nacionalne nagrade Comet za autorski eTwinning projekt Inspired by nature 2019.godine. Strast za učenjem, znatiželja, savladavanje izazova, kreativno izražavanje, nova iskustva i saznanja za nju su pokretačka snaga u svakodnevnom radu i životu.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC