Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
7.4MB

Računalni Kandinsky

Postavljajući si pitanje što s informatikom u prvom razredu osnovne škole, došli smo na ideju međupredmetne korelacije. Tako smo nastavu informatike povezali s nastavom likovne kulture i znanjem iz matematike. Polazišna točka ovog projekta bilo je umjetničko djelo Vasilija Kandinskog pod nazivom Kompozicija VIII. U toj dobi učenici pokazuju interes za likovno izražavanje, a usvojeno znanje iz matematike mogu primijeniti u različitim životnim situacijama. Učenici prvo na satu likovne kulture, na temelju predloška, stvaraju likovne radove na papiru, a potom ih na satu informatike „pretaču“ u digitalni oblik. Osim što se koriste IK tehnologijom, učenici i imenuju svako geometrijsko tijelo – kao svojevrsno ponavljanje i utvrđivanje nastavnog sadržaja iz matematike. Iz novonastalih digitalnih radova kreirali su interaktivne digitalne, zabavne sadržaje kao što su igra „memory“ i „puzzle“. Projekt je izazvao opću radost i zadovoljstvo rezultatima među učenicima te pobudio velik interes za ovakvim načinom poučavanja.

Autor(i):

Sandra Majsec
OŠ Sveti Križ Začretje
Croatia
Sandra Majsec rođena u Vukovaru gdje je završila osnovnu školu. Pohađala je Gimnaziju M.A. Reljković u Vinkovcima, a studij razredne nastave, zbog ratnih zbivanja, završava na Filozofskom fakultetu u Zadru gdje je diplomirala 1995. godine. Od tada radi u školi, dugi niz godina u kombiniranim razrednim odjelima, a danas u OŠ Sveti Križ Začretje u prvom razredu. Deset godina vodila je udrugu Duga kroz koju je vodila likovno-kreativne radionice te lutkarsku skupinu. I danas u slobodno vrijeme radi s djecom na poticanju kreativnosti kroz različite radionice te radom u školi kroz razredne projekte. Pet godina je sudionik na Međunarodnom stručnom simpoziju u Celju gdje prezentira svoje projekte. Voditeljica je Županijskog stručnog vijeće za učitelje u kombiniranim razrednim odjelima u Krapinsko-zagorskoj županiji. U budućnosti planira rad s darovitom djecom.

Damjan Zagorec
OŠ Sveti Križ Začretje
Croatia
Damjan Zagorec rođen je u Varaždinu 1981. godine. U rodnom mjestu je pohađao osnovnu i srednju Elektrotehničku školu Varaždin. Diplomirao je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Prvo radno mjesto mu je bilo u Siemensu gdje radi kao SAP programer. Nakon Siemensa zapošljava se u Srednjoj školi Zlatar gdje radi od 2008. do 2020. godine. Iz Srednje škole Zlatar odlazi raditi u OŠ Sveti Križ Začretje kao učitelj informatike u razrednoj nastavi. Godine 2020. promoviran je u zvanje profesor savjetnik. Od 2013. godine radi kao vanjski suradnik u Algebri kao nastavnik u pripremama za državnu maturu. Sudjeluje na školskim, županijskim i državnim natjecanjima iz informatike te u ispravljanju ispita državne mature proteklih nekoliko godina.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC