Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
2.6MB

Travel blog "Mog mista"

U svijetu novih izazova, svakodnevnog učenja te razvoja tehnologije, učenici su “ubrzano” postali kreatori, voditelji nastavnih projekata i same nastave. Tradicionalan oblik zamijenjen je s inovativnim načinom rada gdje su u uporabi različiti web alati, programi koji tome doprinose. Tijekom nastave učenici su izrađivali mrežne stranice (Weebly, Wix, Word Press), opisujući svoj grad kroz različite aktivnosti (izrada mrežnih prezentacija u Sway alatu, videorazglednica u programu Fotografije objavljenih na Microsoft Stream-u, karte u Google maps, ankete u MS Forms alatu, školski kalendar izrađen u MS Publisher-u, upotrebljavali su OneDrive kao mjesto zajedničkog korištenja materijala, komunikacija za vrijeme online nastave se odvijala putem platforme Teams...).

Aktivnosti su provedene u korelaciji s drugim nastavnim predmetima kako bi se povezali odgojno-obrazovni procesi, učenicima olakšalo povezivanje znanja te razvijanje specifičnih vještina, navika i životnog iskustva. Cijeli projekt je završen učeničkim prezentiranjem i vrednovanjem navedenih načina rada. Kako povezati više nastavnih predmeta i više digitalnih alata, ugraditi ih u različite servise za izradu mrežnih stranica, kako timski surađivati, prihvaćati razlike, učiti i istovremeno zabavljati se - doznajte prijavljujući se na interaktivno izlaganje Travel blog “Mog Mista”, a tako i upoznajte grad čiji smo mi domaćini.

Autor(i):

Martina Kolovrat
Katolička osnovna škola
Croatia
Martina Kolovrat rođena je 4. prosinca 1986. u Livnu (BiH). Nakon završene srednje škole upisuje Filozofski fakultet - Učiteljski studij te nakon završenih pet godina školovanja stječe zvanje magistre primarnog obrazovanja s pojačanom informatikom. 2013. godine započinje s radom u Katoličkoj osnovnoj školi Šibenik gdje je stalni zaposlenik na mjestu učitelja Informatike.

Sudjeluje u raznim projektima na razini škole, natjecanja iz Informatike (Dabar) te međunarodnim projektima (Poljska-Hrvatska). Sudionik je raznih stručnih vijeća, konferencija kao predavač (CUC 2018., CUC 2020., Ljetna škola) ili slušatelj. Urednik je Web stranice škole kao i Facebook stranice škole. Isto tako član je uredničkog vijeća školskog časopisa “Zaveslaj”. Od rujna 2020. godine je i voditeljica radionice „Minecraft“ u suradnji s udrugom EU Start u Šibeniku.

Josipa Baljkas Klisović
Katolička osnovna škola
Croatia
Josipa Baljkas Klisović rođena je 1981. godine u Šibeniku. Od početka 2019. godine zaposlena je u Katoličkoj osnovnoj školi kao učiteljica Informatike. Kontinuirano se usavršava na stručnim županijskim i državnim skupovima, sudjeluje u projektima, na natjecanjima, konferencijama te aktivno prati edukacije iz područja informatike. U srpnju 2020. godine na repozitoriju digitalnih obrazovnih sadržaja „Edutorij“ objavila je priručnik „MS Forms“ s ciljem da će čitateljima olakšati i ubrzati snalaženje i korištenje tog praktičnog alata koji je jedan od digitalnih favorita za prikupljanje podataka, suradnju i komunikaciju, objavljivanje rezultata suradničkog rada, rješavanja testova i koji se pokazao kao izvrstan alat u trenutnoj situaciji u kojoj se nalazimo, pandemiji izazvanoj korona virusom. Održava stručno usavršavanje djelatnika osnovne škole na istu temu (MS Forms), mentorica je radionice Scratch - programskog jezika za rano učenje programiranja u suradnji s Gradom Šibenikom koju je međusobno povezala i u razrednoj nastavi s učenicima te predavačica ECDL programa na Algebra d.o.o. u Šibeniku. Stručnjak je za tehničku podršku u nastavi uživo ali i protekloj online nastavi, koordinatorica za pilot projekt e-Škole te sudjeluje u raznim aktivnostima i edukacijama vezanim za podizanje razine digitalne zrelosti škole, a u sklopu projekta „Podrška provedbi Cjelovite kurikularne reforme Škola za život“ administratorica je tableta koje je učenicima dodijelilo Ministarstva znanosti i obrazovanja.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC