Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
50.1MB

Glazbeni vremeplov

Interaktivno izlaganje U sklopu eTwinning projekta "Glazba jučer, danas, sutra" kojeg su u školskoj godini 2020./2021. provodile Gimnazija "Fran Galović" iz Koprivnice i IX. gimnazija iz Zagreba s partnerskim školama Gimnazijom Sesvete i Gimnazijom Nova Gradiška, a u sklopu nastave Glazbene umjetnosti i fakultativne nastave, provodili smo aktivnosti koje su imale za cilj istražiti razvoj glazbe i njen utjecaj na život nekad, danas i sutra. Tijekom projekta istražili smo kako je razvoj tehnologije utjecao na glazbu i njenu prisutnost u životu ljudi. Korištenjem IKT alata istražili smo i usporedili život umjetnika nekad i sad, razdoblja u kojem su živjeli i djelovali. Projektne aktivnosti su se odvijale u online okruženju u kojem su učenici i nastavnici uz pomoć IKT alata surađivali i stekli znanja, vještine i iskustva za vrijeme trajanja cijeloga projekta. U projektu smo koristili: Padlet, Wakelet, Book Creator, My Advent Calendar, alate sustava Office 365, meme, QR Code, Bitly, Power Point, Movavi studio, Zoom, Adobe Connect, Google obrasce, kao i društvene mreže: Facebook, Instagram, YouTube i web stranice škola.

Autor(i):

Darija Kivač
Gimnazija "Fran Galović" Koprivnica
Croatia
Darija Kivač je profesor Glazbene kulture i umjetnosti više od petnaest godina s iskustvom rada u osnovnoj i srednjoj školi. Inicijator je "Talent show-a" kojim se u zadnjih devet godina prezentiraju i otkrivaju mladi talenti u Koprivnici. Sudionik je međunarodnih projekata, te voditelj brojnih izvannastavnih aktivnosti u OŠ Gola i Gimnaziji "Fran Galović" Koprivnica. Od 2012.g promovirana u zvanje profesor mentor.

Kristina Vladušić
IX. gimnazija
Croatia
Kristina Vladušić rođena je u Zagrebu gdje je diplomirala na Muzičkoj akademiji. Od 2002. radila je u osnovnim, srednjim te glazbenim školama, a od 2007. stalno je zaposlena kao nastavnica Glazbene umjetnosti u IX. gimnaziji u Zagrebu u kojoj je umjetnička voditeljica i dirigentica zbora. S Djevojačkim zborom IX. gimnazije redovito nastupa na županijskim i državnim smotrama, a sudjelovala je i na međunarodnim natjecanjima u Slovačkoj, Češkoj i Belgiji. Od 2019.g. promovirana u zvanje profesor mentor.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC