Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
16.2MB

STEM tjedan u hibridnom i online okruženju

Projekt pod nazivom U znanju raSTEM osmišljen je s ciljem popularizacije znanosti među učenicima škole i zainteresiranom javnosti te poticanja kreativnosti učenika u području znanosti i tehnologije. Ovim projektom željeli bismo približiti znanstvene sadržaje putem predavanja, radionica, znanstvenog sajma svima zainteresiranima. STEM tjedan je zamišljen tako da u tjedan dana omogućimo sudjelovanje u radionicama i predavanjima svim učenicima koji pokazuju interes za znanost. Pripremili smo radionice i predavanja za učenike nižih razreda te učenike viših razreda. Od gostujućih radionica sudjelovali su predstavnici SciFabLab iz Zagreba, studentice Medicinskog fakulteta iz Zagreba, Udruga Stakleni svijet, Hrvatski robotički savez, učitelji iz škole. Kako bismo poboljšali ishode učenja i trajnost znanja primijenili smo se različite nastavne metode usmjerene na učenike i njihovu aktivnu ulogu u samom projektu. Projekt je održan prve godine u „normalnim“ okolnostima, ali je isto tako nastavljen i ove školske godine kada smo bili u online odnosno u miješanom modelu nastave. I u novim uvjetima, online nastave, nemogućnosti miješanja razreda i učenika osmislili smo model kako ipak učenicima ponuditi radionice, predavanja i sadržaje za koje su zainteresirani. Učenici su individualno ili u paru napravili i svoja mala istraživanja. Korištenjem raznih platformi (Zoom, Skyp, GoogleMeet) i alata (Padlet, Forms, Genially, Wakelet) uspostavili smo kvalitetnu komunikaciju sa svim sudionicima u projektu. Otvorili smo projekt i na eTwinningu, gdje imamo i međunarodnu suradnju, razmjenu iskustava, a predstavili smo ga i široj javnosti na webinaru Webučionice – Kreativnost u nastavi. Ovim izlaganjem željeli bismo potaknuti i ostale škole na suradnju.

Autor(i):

Melita Brodar
OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec
Croatia
Rođena 16. prosinca 1975. godine u Varaždinu. Živi u Ivancu gdje je završila osnovnu školu. Srednjoškolsko obrazovanje nastavila je u Gimnaziji u Varaždinu. Diplomirala 2000. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, smjer profesor kemije. Od 2006. godine radi u OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec kao učiteljica kemije. Godine 2013. napredovala je u zvanje učitelja mentora, a 2018. stekla je napredovanje u učitelja savjetnika. Redovito se stručno usavršava, polaznik je mnogih radionica i webinara, u svoj rad uključuje znanje iz IKT-a u kojem se redovito usavršava te je ambasador nekih od alata. Uključena je u rad s darovitom djecom, predavač je na Centru izvrsnosti kemije u Varaždinu te online mentor u Udruzi Dar.

Renata Papec
OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec
Croatia
Rođena je 15. rujna 1969. godine u Varaždinu. Živi u Završju Podbelskom gdje je završila osnovnu školu. Srednju školu završila je u Varaždinu. Diplomirala je na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu. Radi u Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića Sakcinskog kao učitelj mentor informatike od 1. do 8. razreda. Administrator je resursa, imenika, e -dnevnika škole, uređuje mrežnu stranicu škole. Već devet godina predaje na Centru izvrsnosti Varaždinske županije kao voditeljica radionica QBasic, Web 2.0 alati, C++ te Python. Radila je kao edukatorica na ICT Edu projektu, modul 1. Završila je Expertni ECDL za predavača i radila kao predavač i ispitivač istog. Sa svojim učenicima redovito sudjeluje na svim nivoima natjecanja Infokup-a na kojima učenici redovito postižu zapažene rezultate. Redovito surađuje s ostalim učiteljima u školi na provođenju projekata. Održala je predavanja na CUC-u i FER-u za učitelje i nastavnike informatike te predavanja i radionice primjene IKT-a u procesu učenja i poučavanja na stručnim skupovima školskih knjižničara, vjeroučitelja, učitelja kemije i informatike od županijske do državne razine. Sudjelovala je i u organizaciji i provedbi Festivala informatike Varaždinske županije 2018. te 2019. godine.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC