Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »

Educating students for their future, not our past

The kind of things that are easy to teach and test have become easy to digitize and automate. We know how to educate second-class robots, people who are good at repeating what we tell them. In this age of accelerations and artificial intelligence, we need to think harder about what makes us human. The future is about pairing the artificial intelligence of computers with the cognitive, social and emotional skills and values of human beings.

Autor(i):

Andreas Schleicher
OECD

Andreas Schleicher je ravnatelj Uprave za obrazovanje i vještine pri OECD-u. Inicijator je Programa za međunarodnu procjenu znanja i vještina učenika (PISA) i drugih međunarodnih instrumenata koji su stvorili globalnu platformu za kreatore politika, istraživače i obrazovatelje različitih nacija i kultura za inoviranje i transformaciju obrazovnih politika i praksi.

Radio je više od 20 godina s ministrima i čelnicima obrazovanja na poboljšanju obrazovnog sustava. Bivši američki državni tajnik za obrazovanje Arne Duncan za rekao je kako Schleicher “razumije globalna pitanja i izazove jednako dobro ili bolje od bilo koga s kim sam se susreo, i govori mi istinu”. Bivši britanski državni tajnik Michael Gove nazvao je Schleichera “najvažnijim čovjekom engleskog obrazovnog sustava iako je Nijemac i živi u Francuskoj.

Dobitnik je brojnih priznanja i nagrada, uključujući nagradu “Theodor Heuss”, dodijeljenu u ime prvog predsjednika Savezne Republike Njemačke za izvrstan demokratski angažman. Počasni je profesor na Sveučilištu u Heidelbergu.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC