Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
76.5MB

Elements of AI - AI School Challenge

U sklopu projekta Elements of AI - besplatnog online tečaja umjetne inteligencije koji je krajem studenog 2020. godine predstavljen i na hrvatskom jeziku, u travnju ove godine lansiran je AI School Challenge. Riječ je natjecanju unutar projekta Elements of AI namijenjenom učenicima osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj koji na taj način dobivaju priliku za educiranje o osnovama danas sve važnije tehnologije. Tečaj je primjeren učenicima sedmog i starijih razreda osnovne škole te iznimno zainteresiranim i darovitim učenicima petih i šestih razreda kao i učenicima srednjih škola u Republici Hrvatskoj. U suradnji s CARNET-om, poziv na priključivanje projektu stigao je do svih osnovnih i srednjih škola u Hrvatskoj, što je rezultiralo sjajnim rezultatom - više od 660 učenika uspješno je završilo Elements of AI i dobilo certifikat o položenom tečaju. Učenici su tako dobili uvid u svijet umjetne inteligencije i svladali osnove tehnologije s kojom se svakodnevno i sami susreću.

Autor(i):

Jan Štedul


Jan je svoj put u svijet naprednih tehnologija pronašao sasvim prirodno, osluškujući cjeloživotnu opsesiju otkrivanja novih načina pozitivnog utjecanja na ljude. Većinu svoje profesionalne karijere proveo je u svijetu medija.

Posljednjih godina, unutar startupa Mindsmiths, primjenjuje i usavršava metodologiju koja na Mindsmiths platformi omogućuje razvoj takozvanih autonomnih sustava podrške. Zahvaljujući metodologiji i platformi moguće je transformirati različite digitalne alate u vrlo korisne proaktivne umjetno inteligentne sustave koji stoje na usluzi svojim korisnicima. Tri ključne karakteristike autonomnog sustava podrške su:

1. ekspertiza - stručno znanje prikupljeno od vrhunskih ljudskih stručnjaka skalirano zahvaljujući umjetnoj inteligenciji

2. poznavanje korisnika - razumijevanje korisnikovih specifičnih potreba kako bi savjeti prema korisniku bili izuzetno personalizirani

3. briga za korisnika - autonomni sustavi podrške sposobni su demonstrirati da im je stalo do korisnika što znači da su savjeti prema korisniku proaktivni te uzimaju u obzir korisnikovu dugoročnu dobrobit.

Kao glavni tajnik udruge CroAI, aktivni je zagovornik popularizacije umjetne inteligencije kao područja koje traži aktivnije uključivanje humanističkih stručnjaka. Unutar Udruge vodi sve strateške projekte kako bi se Hrvatska adekvatno pozicionirala na svjetskoj AI sceni.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC