Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Cijeli program »

Blooket - učimo kroz igru

Kako svi učitelji i učenici vole koristiti Kahoot u svojim učionicama, aplikacija Blooket odlazi korak više. Princip Blooketa je sličan Kahootu, no još je zanimljiviji jer nudi više opcija izrade igara i mijenjanja sučelja te se vaš kviz s pitanjima pretvara u pravu igricu. Sudionicima će se predstaviti aplikacija za izradu kvizova (igre) - Blooket, osnovne mogućnosti i kretanje unutar sučelja te će svatko od njih stvoriti vlastiti set pitanja. Upoznati će se i različiti modovi igara koji se kreiraju prilikom pokretanja stvorenog seta pitanja. Pred kraj radionice će se odigrati nekoliko kreiranih kvizova, tj. sudionici će Hostati svoju igru ostalim sudionicima u dvorani. Sudionici moraju posjedovati Google račun ili skole.hr račun.

Autor(i):

Danijel Forjan
Osnovna škola Pantovčak
Croatia
Danijel Forjan, diplomirani učitelj razredne nastave s pojačanim programom iz predmeta informatika (diplomirao 2007. godine na Učiteljskom fakultetu u Osijeku). Radio je osam godina kao učitelj informatike i mentor u OŠ Domovinske zahvalnosti u Kninu te u njoj obavljao i poslove administratora imenika i resursa. Iskustva ima u uređivanju web stranica, Facebook profila. Budući da je ustanova u kojoj je radio bila e-Škola, obavljao je i poslove e-tehničara i mrežnog administratora za upravljanje mrežnom opremom i sustavom za upravljanje i nadzor mreže, što radi i danas u OŠ Pantovčak u Zagrebu. Od završenih tečajeva još ima i standardnu ECDL diplomu, a na Učilištu Algebra je završio i za „Sistem i mrežnog administratora–Specijalista“. Na prijedlog Udruge „Suradnici u učenju“, 2015.g., imenovan je za ENABLE ambasadora za Hrvatsku u projektu koji se bori protiv vršnjačkog nasilja u školama i u slobodnom vremenu. Od strane Microsofta je uvršten i za Micosoft Innovative Expert za godine od 2016.g./2017.g. do 2021./2022. U ustanovi u kojoj radi je ujedno i mentor učenicima na natjecanjima iz informatike i robotike. Kada ne radi u nastavi, stručno se usavršava preko Microsoft Education online tečajeva, različitih webinara kao i kolegija informatičke tematike jer vjeruje da se konstantno treba usavršavati kako bi bili u tijeku sa razvojem tehnologije i novim metodama za rad sa učenicima. Od rujna 2019. radi kao učitelj informatike u OŠ Pantovčak u Zagrebu u kojoj obavlja i poslove e-Tehničara u projektu eŠkole, a vodi brigu i o uređajima dobivenim u projektima Škola za život i eŠkole.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: Sudionici moraju znati izvršiti registraciju i prijavu na aplikacije, preuzimati fotografije i tekst u potrebna polja aplikacije za kreiranje pitanja. Svi koji su nekada izrađivali kvizove u Kahoot-u, Quizizz-u, Wordwall-u i sličnima će bez problema savladati i ovu aplikaciju.

Procjena razine predznanja: Srednja

Trajanje: 90 minuta

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC