Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
76.5MB

Elements of AI

Hrvatska je krajem studenog 2020. godine postala jedna od prvih pet zemalja u kojima je na lokalnom jeziku dostupan najbolji besplatni online tečaj umjetne inteligencije na svijetu - Elements of AI. Edukacijski program do danas je upisalo više od 27 tisuća polaznika, od kojih je velik broj osoba iz poslovnog svijeta i studenata. Promicanju umjetne inteligencije u Hrvatskoj priključile su se brojne osobe iz javnog života, među kojima su Mate Rimac i Damir Sabol, a podršku je projektu osobno pružio i predsjednik Vlade RH Andrej Plenković. Elements of AI je zahvaljujući dostupnosti i razumljivosti samog tečaja kompleksnu temu umjetne inteligencije približio svima, omogućujući im da svladaju osnove tehnologije s kojom se sve više susreću u svakodnevici. Edukacija se sastoji od šest poglavlja i 25 vježbi za koje je u prosjeku potrebno izdvojiti 25 sati, dok se od polaznika ne očekuje predznanje u području matematike i programiranja.

Autor(i):

Jan Štedul
CroAI

Jan je svoj put u svijet naprednih tehnologija pronašao sasvim prirodno, osluškujući cjeloživotnu opsesiju otkrivanja novih načina pozitivnog utjecanja na ljude. Većinu svoje profesionalne karijere proveo je u svijetu medija.

Posljednjih godina, unutar startupa Mindsmiths, primjenjuje i usavršava metodologiju koja na Mindsmiths platformi omogućuje razvoj takozvanih autonomnih sustava podrške. Zahvaljujući metodologiji i platformi moguće je transformirati različite digitalne alate u vrlo korisne proaktivne umjetno inteligentne sustave koji stoje na usluzi svojim korisnicima. Tri ključne karakteristike autonomnog sustava podrške su:

1. ekspertiza - stručno znanje prikupljeno od vrhunskih ljudskih stručnjaka skalirano zahvaljujući umjetnoj inteligenciji

2. poznavanje korisnika - razumijevanje korisnikovih specifičnih potreba kako bi savjeti prema korisniku bili izuzetno personalizirani

3. briga za korisnika - autonomni sustavi podrške sposobni su demonstrirati da im je stalo do korisnika što znači da su savjeti prema korisniku proaktivni te uzimaju u obzir korisnikovu dugoročnu dobrobit.

Kao glavni tajnik udruge CroAI, aktivni je zagovornik popularizacije umjetne inteligencije kao područja koje traži aktivnije uključivanje humanističkih stručnjaka. Unutar Udruge vodi sve strateške projekte kako bi se Hrvatska adekvatno pozicionirala na svjetskoj AI sceni.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC