Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pdf
16.4MB

U potrazi za Šumskim blagom!

U suradnji s Centrom izvrsnosti SDŽ, pokrenuli smo pravu malu edukacijsku avanturu. Projekt pod nazivom "Šumsko blago" u sebi sadržava baš sve što zabavnom učenju treba. S projektom Šumsko blago (Skrivena blaga mista moga) Zdravstvena škola je osvojila prvu nagradu stručnog žirija u kategoriji srednjih škola. Razmatrajući nepokretnu baštinu Splita, odlučili smo istražiti manje poznatu marjansku crkvicu Gospu od Sedam Žalosti i predstaviti je cjelokupnoj javnosti nizom kreativnih uradaka: web stranicom, kratkim igranim filmom (možete ga pogledati na poveznici: https://bit.ly/MARJANSKA-GOSPICA-FILM), brošurom, plakatima, logom, straničnicima i suvenirima (melemom, medaljonima i magnetima). Sudionici će imati priliku i osvojiti lijepu nagradu. Dovoljno je sudjelovati i pobijediti u našoj nagradnoj igri. Kako se priča razvijala, što je sve izraslo iz ovog projekta te informacije o samoj crkvici kao i marjanskoj baštini možete saznati istražujući web stranicu projekta: https://bit.ly/WEB-STRANICA-ŠUMSKO-BLAGO koja je nastala u aplikaciji WIX, bez prethodnog programerskog iskustva (ipak su naši učenici zdravstvene struke). Pri tom su gotovo sve projektne aktivnosti organizirane i realizirane u virtualnom okruženju. Uistinu je samo malo potrebno da bi se učenike motiviralo na samostalno istraživanje, suradnju i učenje. Poigrali su se i s platformom Metaverse kreirajući interaktivni sadržaj u proširenoj stvarnosti. Nadam se da će vam biti zanimljivo otkrivajući što sve skriva Marjanska šuma. Vjerujem i da ćete barem na kratko odlutati u jedan drugi, paralelni svemir i poželjeti i sami otići u šumu, potražiti ovu crkvicu te pronaći na njoj i tajne koje nose mnogobrojne dirljive poruke o ljudskoj patnji, vjeri i nadi...

Autor(i):

Mirjana Gaćina Bilin
Zdravstvena škola
Croatia
Mirjana Gaćina Bilin; Zdravstvena škola, Split, Hrvatska po struci profesorica matematike i informatike, zaposlena je u Zdravstvenoj školi u Splitu. Početkom 2017. godine napredovala u zvanje mentora. U školi je imenovana za administratora resursa (od rujna 2009.), ispitnu koordinatoricu za državnu maturu (od rujna 2015.) te e-škole koordinatoricu (od rujna 2015.). Pohađala te završila niz radionica i tečajeva. Udana je i majka dvoje djece. Voli svoj posao, rad s djecom, nova iskustva, dobro društvo i pozitivnu energiju.

U školi vodi izvannastavnu aktivnost „Mladi web dizajneri“ te sudjeluje u nizu projekata (Večer matematike, Festival znanosti, Festival matematike, Sigurnost na internetu, Hour of code, Medijska pismenost,...) s ciljem popularizacije znanosti, zdravlja i baštine. Organizator je i voditelj projekata "Stazom zdravlja do znanja" te "Šumsko blago". U suradnji s Centrom izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije pokrenuli smo pravu malu edukacijsku avanturu. Projekt pod nazivom "Šumsko blago" u sebi sadržava baš sve što zabavnom učenju treba. S projektom Šumsko blago Zdravstvena škola je osvojila prvu nagradu stručnog žirija u kategoriji srednjih škola te 3. mjesto - Skrivena blaga mista moga (izbor svih škola sudionika) Razmatrajući nepokretnu baštinu Splita, učenici i nastavnici Zdravstvene škole su odlučili istražiti manje poznatu marjansku crkvicu Gospu od Sedam Žalosti i predstaviti je cjelokupnoj javnosti nizom kreativnih uradaka: web stranicom (https://bit.ly/WEB-STRANICA-ŠUMSKO-BLAGO), kratkim igranim filmom (na poveznici https://bit.ly/MARJANSKA-GOSPICA-FILM), brošurom, plakatima, logom, straničnicima i suvenirima. Kako se priča razvijala, što je sve izraslo iz ovog projekta te informacije o samoj crkvici kao i marjanskoj baštini možete saznati istražujući web stranicu projekta.

Mirjana Kamber
Zdravstvena škola
Croatia
Mirjana Kamber, Tehnička škola za strojarstvo i mehatroniku Split, Hrvatska po struci profesorica povijesti i filozofije, zaposlena je u Tehničkoj školi za strojarstvo i mehatroniku Splitu. Početkom 2020. godine napredovala u zvanje mentora.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC