Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
33.7MB

Međunarodni projekt “GLOBE Program Elementary K-4”

“GLOBE Program Elementary K-4” je međunarodni projekt kojim želimo proširiti mrežu vrtića i škola koje implementiraju GLOBE aktivnosti u radu sa djecom 4-10 godina starosti te omogućiti nastavnicima i odgojiteljima diljem svijeta razmjenu iskustava te mogućnost povezivanja u aktivnostima GLOBE programa. Razlozi pokretanja ovog projekta je oskudnost izvora povezanih sa područjem "Elementary GLOBE", slaba povezanost i nedostatak razmjena informacija između nastavnika i odgojitelja koji primjenjuju GLOBE aktivnosti. Suradnja na projektu se ostvaruje putem međunarodnog Wakelet profila "GLOBE Program Elementary K-4" (https://wakelet.com/@GLOBE_Program_Elementary_K48218), međunarodne stranice projekta i društvenih mreža. Projekt je pokrenut u svibnju 2021. od strane udruge "Znanstvenici amateri". Jedna od aktivnosti udruge je i provođenje međunarodnog GLOBE programa koji se bavi širom popularizacijom STEM područja. Projekt je nastavak pilot projekta "Primjena GLOBE programa u radu sa djecom vrtićke dobi" koji je započeo 2018. godine u DV "Zapruđe". Interaktivno izlaganjem će biti prikazani sljedeći sadržaji: -iskustva iz primjera korištenja aplikacija Globe Observer i GrowApp u radu sa djecom rane i školske dobi. Korisnici konferencije će dobiti kratke upute kako se služiti tim aplikacijama i u koju svrhu -kratke upute i poveznice na mogućnosti uključivanja u međunarodni "GLOBE program" -kratke upute kako se zainteresirani mogu priključiti uređivanju sadržaja na Wakelet profilu "GLOBE Program Elementary K-4" putem projekta ili poveznice koje će im omogućiti korištenje i dijeljenje pojedinih sadržaja spomenutog Wakelet profila u edukativne svrhe. Krajnji cilj gore spomenutog projekta je podrška novim korisnicima "GLOBE programa", te uspoređivanje naše slike djece i učenika i različitih edukativnih sustava i pristupa na međunarodnoj razini.

Autor(i):

Vesna Lampić
Dječji vrtić “Potočnica”, Zagreb
Croatia
Odgojitelj ranog i predškolskog odgoja sa preko 12 godina radnog iskustva i sustavu odgoja i obrazovanja. Prvi odgojitelj u Republici Hrvatskoj koji je postao GLOBE učitelj. 2018. pokrenula pilot projekt “Primjena GLOBE programa u radu sa djecom predškolske dobi” u Dječjem vrtiću “Zapruđe”. Rezultati pilot projekta je uključivanje dva vrtića u RH u aktivnosti GLOBE programa i postizanje suradnje između djece vrtićke dobi i učenika osnovnih i srednjih škola na zajedničkim aktivnostima GLOBE programa. Na temelju saznanja iz spomenutog pilot projekta o mogućnostima primjene GLOBE programa u radu sa djecom predškolske dobi, koautorica je međunarodnog projekta “GLOBE Program Elementary K-4”. Voli istraživati nove pristupe i metode u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju.

Ivana Frančić
Osnovna škola Ivana Filipovića
Croatia
Učiteljica razredne nastave sa sedam godina radnog iskustva. MIE Expert, MIE Trainer za 2020./21. Book Creator, Wakelet i Buncee ambasadorica. Voditeljica grupe “Buncee klub Hrvatska”. GLOBE učiteljica. S učenicima razredne nastave provodi GLOBE mjerenja i sudjeluje u njihovim kampanjama. Voditeljica mnogih webinara o uporabi digitalnih alata u nastavi za učitelje i nastavnike u sklopu eTwinning projekta Webučionica. Autorica projekta na eTwinningu. U svome radu voli koristiti digitalne alate koji su zanimljivi učenicima i laki za korištenje. Koautorica je međunarodnog projekta “GLOBE Program Elementary K-4”.

Peter C. Falcon
NASA/Jet Propulsion Laboratory
United States
Earth Science Communications Specialist and GLOBE US Partner and Mentor Trainer, Gost i suradnik na međunarodnom projektu "GLOBE Program Elementary K-4".

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC