Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
6.2MB

Strani jezik i djeca s teškoćama

Engleski jezik kroz igru i pjesmu razredni je projekt posebnog razrednog odjela (6.e) Osnovne škole braće Radića Pakrac koji je započeo u šk. god.. 2019./2020. Potaknut je inicijativom roditelja da se nastava obogati kreativnim sadržajima i učenjem stranog jezika. Osmišljen je kako bi se učenicima s razvojnim teškoćama obogatio odgojno obrazovni program elementima stranog jezika uz uporabu kreativne metodologije uz koju je učenje kvalitetnije i lakše. Naš rad je temeljen na kombinaciji glazbe, ritma i TPR-a. Za sve, ali posebno za učenike s razvojnim teškoćama, ovakav je način usvajanja nastavnog gradiva puno učinkovitiji od redovnih, prevladavajućih metodologija koje se većinom sastoje od pasivnog slušanja prezentiranih informacija. Početkom pandemije smo zamalo odustale, no uspjele smo prevladati i te prepreke. Tražile smo i pronašle privremena rješenja te radile online i tijekom nastave na daljinu. Obzirom na specifičnosti teškoća učenika dosjetile smo se rješenju problema. Početkom ove godine smo kreirale web stranicu za komunikaciju s roditeljima učenika kako bi učenici i roditelji mogli pratiti sve aktivnosti u razredu, posebice u slučaju nastave na daljinu. Želimo pokazati što sve mogu i znaju učenici za koje često kažemo da nisu u mogućnosti naučiti jezik, neovisno radimo li u učionicama ili na daljinu. I nemoguće je ponekad moguće.

Autor(i):

Lejla Skalnik
Osnovna škola braće Radića Pakrac
Croatia
Lejla Skalnik je učiteljica razredne nastave s pojačanim predmetom Engleski jezik, mentorica. Zaljubljenik u primjenu IKT-a koje u nekoliko zadnjih godina intenzivno uvodi u svoju nastavu Redovito se usavršava putem različitih tečajeva i webinara kao sudionik te ove godine i kao predavač. Održala je prikaz oglednog sata i izlaganja na CUC-u prethodnih godina. Njen moto je, sada više nego ikada : Sharing is caring

Irena Bačić
Osnovna škola braće Radića Pakrac
Croatia
Irena Baćić živi u Daruvaru. Završila je Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu i radi kao edukacijski rehabilitator. Redovito se stručno usavršava na području muzikoterapije. Voli pjevati i svirati s djecom, izrađivati ručne radove i provoditi vrijeme u prirodi sa svojim psom.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC