Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pdf
3.8MB

Khan Academy – izazov ili novo normalno?

Cilj ovog izlaganja je upoznati javnost s Khan Akademijom (eng. Khan Academy)

Khan Akademija je neprofitna organizacija i online sustav za učenje koja pruža svim generacijama besplatno obrazovanje u vidu tečajeva, video lekcija i interaktivnih zadataka.

Može se koristiti na bilo kojem digitalnom uređaju povezanom na internetsku mrežu. ​

Kroz interaktivno izlaganje predstavit će se filozofija, bogatstvo sadržaja i način rada Khan Akademije.

Pokazat će se na koji način moguće je uvesti promjene u podučavanju, posebno ako se nastava održava na daljinu. Prezentirat će se primjeri iz prakse i objasniti kako se odvijao proces učenja kroz radove učenika koji su koristili obrazovne sadržaje i alate u Khan Akademiji.

Pošto smo se uspješno prilagodili izvanrednoj situaciji izazvanoj lockdown-om, mišljenja smo da podučavanje koje smo provodili uz pomoć Khan Akademije možemo nastaviti provoditi virtualno i u klasičnim učionicama, sad i u budućnosti, jer "novo normalno" postalo je normalno!

Autor(i):

Vjera Barbir Alavanja
OŠ Ivan Gundulić, Zagreb
Croatia
Vjera Barbir Alavanja, diplomirala je 2005. na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Splitu nastavnički smjer Matematika i Informatika.

Ima 17 godina radnog iskustva u osnovnoj školi na radno mjesto učitelja. Osim što podučava Matematiku i Informatiku, potiče i pomaže učenicima i kolegama da razvijaju digitalne kompetencije i transformiraju proces učenja i podučavanja uz pomoć digitalnih obrazovnih alata i sadržaja.

U školi je imenovani stručnjak za tehničku podršku i e-škole koordinator te administrator školskih tableta iz projekta Škola za život. U radu koristi IKT za poučavanje i učenje te je velik zagovornik korištenja tableta i digitalne tehnologije za učenje. Kreirala je društvenu grupu i web portal Apps4tablet koji redovito održava i nadopunjuje novim informacijama.

Redovito se stručno usavršava u području obrazovanja, aktivni je član Carnetove virtualne zajednice praktičara, prati i sudjeluje na brojnim edukacijama i događajima organiziranih od strane Carnet, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Microsoft i Adobe Education. Dijeli svoje ideje i primjere dobre prakse sa širom mrežom kolega.

Stalno je u potrazi za novim digitalnim obrazovnim alatima i sadržajima pomoću kojih nastavu čini zanimljivom, modernom i korisnom.

Dobitnica je državne nagrade Najuspješniji odgojno-obrazovni radnici za školsku godinu 2020./2021. dok je za 2021./2022. godinu na temelju rezultata svoga rada s učenicima proglašena Microsoftov stručnjak za inovativne edukatore (eng. Microsoft Innovative Educator Expert).

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC