Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Cijeli program »

Khan Academy – izazov ili novo normalno?

Cilj ovog izlaganja je upoznati javnost s Khan Akademijom (eng. Khan Academy)

Khan Akademija je neprofitna organizacija i online sustav za učenje koja pruža svim generacijama besplatno obrazovanje u vidu tečajeva, video lekcija i interaktivnih zadataka.

Može se koristiti na bilo kojem digitalnom uređaju povezanom na internetsku mrežu. ​

Kroz interaktivno izlaganje predstavit će se filozofija, bogatstvo sadržaja i način rada Khan Akademije.

Pokazat će se na koji način moguće je uvesti promjene u podučavanju, posebno ako se nastava održava na daljinu. Prezentirat će se primjeri iz prakse i objasniti kako se odvijao proces učenja kroz radove učenika koji su koristili obrazovne sadržaje i alate u Khan Akademiji.

Pošto smo se uspješno prilagodili izvanrednoj situaciji izazvanoj lockdown-om, mišljenja smo da podučavanje koje smo provodili uz pomoć Khan Akademije možemo nastaviti provoditi virtualno i u klasičnim učionicama, sad i u budućnosti, jer "novo normalno" postalo je normalno!

Autor(i):

Vjera Barbir Alavanja
OŠ Ivan Gundulić, Zagreb
Croatia
Vjera Barbir Alavanja rođena 1973. u Splitu gdje se školovala, završila studij i stekla zvanje profesor matematike i informatike (magistra edukacije matematike i informatike).

Od šk.god. 2021./2022. radi u OŠ Ivana Gundulića u Zagrebu, nakon 17 godina radnog iskustva u OŠ dr. Ante Starčevića koje je stekla na radnom mjestu učiteljice Matematike i Informatike.

U školi, dugi niz godina, imenovani je stručnjak za tehničku podršku i e-škole koordinator, pa osim što podučava Matematiku i Informatiku, potiče i pomaže učenicima i kolegama da razvijaju digitalne kompetencije i transformiraju proces učenja i podučavanja uz pomoć digitalnih obrazovnih alata i sadržaja.

Redovito se stručno usavršava u području obrazovanja, aktivni je član Carnetove virtualne zajednice praktičara, prati i sudjeluje na brojnim edukacijama i događajima organiziranih od strane Carnet, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Microsoft i Adobe Education. Dijeli svoje ideje i primjere dobre prakse sa širom mrežom kolega.

U svom radu sa učenicima koristi IKT za poučavanje i učenje i velik je zagovornik korištenja tableta i tehnologije za učenje. Administrator je školskih tableta iz projekta Škola za život i kreirala je društvenu grupu i web portal Apps4tablet koji redovito održava i nadopunjuje novim informacijama.

Stalno je u potrazi za novim digitalnim obrazovnim alatima i sadržajima pomoću kojih nastavu čini zanimljivom, modernom i korisnom.

Na temelju rezultata svoga rada s učenicima proglašena je Microsoftov stručnjak za inovativne edukatore (eng. Microsoft Innovative Educator (MIE) Expert) za 2021./2022. godinu.

Dobitnica je državne nagrade najuspješnijim odgojno – obrazovnim radnicima u 2020. godini.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja:

Procjena razine predznanja:

Trajanje:

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC