Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
7.5MB

Neuronske mreže - papirnati neuron u nastavi

Ljudski mozak je biološka neuronska mreža koja se sastoji od nekoliko milijuna malenih moždanih stanica nazvanih neuronima međusobno povezanih u složenu mrežu. Neuroni međusobno šalju i primaju električne signale čiji interakcije proizvode inteligentnu misao. Umjetne neuronske mreže djeluju na sličan način - sastoje se od sićušnih stanica koje sadrže matematičke funkcije koje međusobno komuniciraju hraneći rezultatima druge neurone. Cilj ovog interaktivnog izlaganja je predstaviti koncept umjetnih neurona, njihova unutarnja struktura i kako se mogu mijenjati tako da oponašaju različite matematičke funkcije na način kako smo predstavili učenicima.

Autor(i):

Ivan Vulić
Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju
Croatia
Ivan Vulić, dipl.ing. (prof.mentor) rođen je 1982. u Kninu, diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike strojarstva i brodogradnje, u Splitu 2009 te stekao zvanje dipl.ing. elektroenergetike. Od 2010. zaposlen u Tehničkoj i industrijskoj školi Ruđera Boškovića u Sinju kao profesor s položenom razlikom pedagoških kolegija. Profesor je elektrotehničke skupine predmeta. Redovito se stručno usavršava na seminarima ASOO-e a mentor je učenicima u nizu projekata kako školske tako i županijske razine.

Marija Gaurina
Tehnička i industrijska škola Ruđera Boškovića u Sinju
Croatia
Marija Gaurina, prof mentor fizike i računalstva u Tehničkoj i industrijskoj školi Ruđera Boškovića u Sinju. Obrazovanje nastavila 2020.na poslijediplomskom doktorskom studiju na temu Istraživanje u edukaciji prirodnih i tehničkih znanosti u Splitu na Prirodoslovno matematičkom fakultetu, usmjerenje fizika. Već pet godina Scientix je ambasadorica za RH, Microsoftov inovativni obrazovni stručnjak, certificirani National Geographic edukator te članica stručnih radnih skupina za European Schoolnet Academy i Polar Star. Održava različite STEM radionice, seminare i tečajeve na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou uživo i online.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC