Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
3.8MB

TOGLIC - Together learn in Classroom

Cilj radionice je omogućiti polaznicima izradu interaktivnih nastavnih sadržaja u alatu TOGLIC. Polaznici će biti upoznati s načinom poučavanja koji učitelju lako omogućuje dizajnirati nastavu uz potporu digitalnih tehnologija tako da ona bude interaktivna, učenicima zanimljiva i motivirajuća te ih potakne personalizirati svoje učenje. Na početku je planirano kratko predstavljanje alata Toglic https://toglic.com/en/ na primjeru unaprijed izrađenog sadržaja (u alatu Toglic) kojem će polaznici pristupiti u ulozi učenika, a voditeljica u ulozi učitelja. Nakon toga će polaznici proći postupak prijave u alat, te će vođenom aktivnosti usvojiti izradu interaktivnog sadržaja za izradu aktivnosti s brojevima (matematičko područje), izradu aktivnosti iz jezičnog područja te aktivnosti primjerene za korištenje u svim područjima i sadržajima. Polaznike će se korištenjem ovog alata potaknuti na upotrebu digitalnog okruženja za formativno vrednovanje ostvarenosti ishoda učenja. Bit će upoznati s mogućnošću uvida u rad učenika u realnom vremenu te o uspješnosti ostvarenih ishoda kroz aktivnosti domaće zadaće uz pregled rješavanja svih zadanih aktivnosti izražen grafičkim prikazima i tablicama s postotcima. Po završetku radionice polaznici će međusobno razmijeniti izrađene nastavne sadržaje u ulozi učitelja i učenika te će se na taj način provjeriti ostvarenost cilja i ishoda radionice.

Autor(i):

Adrijana Leko
OŠ Satnica Đakovačka, Satnica Đakovačka
Croatia
Diplomirana učiteljica razredne nastave u zvanju savjetnika i strastvena korisnica digitalnih alata u nastavi. Trenutno radi kao učiteljica razredne nastave u OŠ Satnica Đakovačka. Kroz dugogodišnje radno iskustvo ističe obavljanje poslova administratora resursa, uređivanje školske web stranice i glavne i odgovorne urednice školskog lista “Školski svitak” OŠ dr. F. Tuđman, Šarengrad za kojeg je osmišljavala i grafički dizajn. Dvadeset dvije godine radnog iskustva u radu s učenicima. Završila CARNet-ovu E-learning akademiju smjer Tutoring i Course design. Piše stručne članke u kojima objavljuje praktične prikaze iz svakodnevne nastave. Radila je i kao vanjska suradnica u edukacijama učitelja na pilot projektu e-Škole. Jedna od autorica DOS-ova na platformi IZZI. Izrađuje vlastite digitalne obrazovne sadržaje koje rado dijeli s učiteljima praktičarima te tako potiče kulturu dijeljenja pazeći na intelektualno vlasništvo i autorska prava.

Marijana Smolčec
Gimnazija i strukovna škola Bernardina Frankopana, Ogulin
Croatia
Profesorica engleskog jezika i književnosti i hrvatskog jezika i književnosti u zvanju profesora savjetnika u Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana u Ogulinu te strastvena korisnica tehnologije u nastavi. Već više od 19 godina ima iskustva u radu sa srednjoškolskim učenicima kao i odraslim polaznicima. Također je moderatorica eTwinning istaknute grupe "Inclusive Education" koju uređuje od 2015. do danas, a od 2011. surađuje s kolegama iz cijelog svijeta kroz međunarodne EVO online tečajeve, kao što su ICT4ELT i Minecraft MOOC, a 2016. i 2017. bila je i EVO koordinatorica. Vanjska je suradnica CARNet-a, Algebre d.o.o., King ICT-a, Pučkog otvorenog učilišta Ogulin i izdavačke kuće Profil Klett. Organizatorica je i StudentsMeetCRO videokonferencije učenika. Od 2015. aktivno je uključena u pilot projekt e-Škole. Rado dijeli svoja iskustva s kolegama iz Hrvatske i svijeta.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC