Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
5.9MB
Puni tekst rada
View File
pdf
187KB

Inovativni pristup poučavanju na daljinu upotrebom umjetne inteligencije

Umjetna inteligencija (AI) danas omogućava stvaranje konteksta komunikacije između čovjeka i računalnih sustava i to kako kod verbalne, tako i kod neverbalne komunikacije, upotrebom računalnog vida koji analizira umjetna inteligencija i upotrebom kognitivnih servisa markira sentiment (emociju/raspoloženje), spol i dob osobe, analizira pokrete i time omogućava veću mogućnost personalizacije edukacije. Ovaj rad otvara i mnoga druga, etička i sasvim pragmatična pitanja, pitanje hoće li umjetna inteligencija zamijeniti ljude baš na svim poslovima ili samo na onima koji su teški, repetitivni i zahtjevni, poput ispravljanja testova (koji nemaju ponuđene a-b-c odgovore), naprednih provjera znanja koje se prilagođavaju ispitaniku, pomažu kod automatske provjere izvornosti (plagiranja) itd.. Možda je ipak umjetna inteligencija danas tako potreban „suradnik u nastavi“ koji će pomoći edukatorima u modernizaciji pristupa učenju i poučavanju? Ili će takvi poslovi vrlo brzo dosaditi i umjetnoj inteligenciji?

Autor(i):

Tomislav Bronzin
CITUS / Visoka škola Algebra
Croatia
Tomislav Bronzin je poduzetnik inovator, autor pet patenta s područja ICT-a, a sa svojim timom je osvojio čitav niz najviših nagrada, zlatnih i platinastih medalja za ICT inovacije, u SAD-u, Velikoj Britaniji, Kanadi, Južnoj Koreji, Rusiji, Tajvanu, Tajlandu, Hrvatskoj, Maleziji, Rumunjskoj, Poljskoj, Cipru i Makau za svoje inovacije.

Bio je uključen u projektiranje i implementaciju prvih mobilnih rješenja na Microsoftovoj platformi, te razvoj prvih cloud rješenja baziranih na Microsoft Azure, Office365 i PowerBI. Tomislav ima više od 20 godina iskustva u struci, nositelj je počasnih titula Microsoft Regional Director i Microsoft Most Valuable Professional.

Autor je niza znanstvenih i stručnih radova iz područja informatičke tehnologije, osobito u domeni projektiranja i razvoja softvera, računarstva u oblaku, umjetne inteligencije, virtualne/proširene stvarnosti, inovacija, upravljanje projektima i rizicima, razvoja poduzetništva/startupova itd. Redovni je predavač na stručnim IT konferencijama, kao i predavač na Visokom učilištu Algebra, te mentor mnogim timovima na različitim projektima.

Jedan je od osnivača Microsoft Community-a u Hrvatskoj, a pomogao je osnivanje istih u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Makedoniji, Armeniji i Moldaviji.

Dopredsjednik je Udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore, član izvršnog odbora HUP-ICT, član je Tematskog inovacijskog vijeća za sigurnost Republike Hrvatske.

Vodi CITUS-ov tim u izradi vlastitih IT rješenja baziranih na inovacijama i patentima, kao što su BookMedia, Conference@Net, C@N Motion, C@N e-Motion, BodyMeasures, PersonRecog te radi kao konzultant na nizu projekata financiranih od strane Europske unije i SAD-a u čitavom svijetu.

Brigita Prole
CITUS
Croatia
Brigita Prole je marketing i PR konzultantica u tvrtki CITUS d.o.o. s dugogodišnjim iskustvom u međunarodnim tvrtkama u segmentu marketinga, komunikacija, PR-a, brand mangementa i project managementa. Kroz svoj rad uvodila je nove proizvode, usluge i tehnologije te vodila multidisciplinarne timove. Zahvaljujući dugogodišnjem radu u međunarodnim i tehnološki naprednim kompanijama te FMCG industriji stekla je veliko iskustvo i mnoge vještine prilikom rada na mnogim projektima te uvid u trendove i učinke implementacija novih tehnologija. Svoje znanje i iskustvo prenosi kao konzultantica i mentorica. Predmet interesa su joj nove tehnologije, komunikacija, zaštita privatnosti, upravljanje ljudskim kapitalom, razvoj novih proizvoda, usluga i brendova.

Klaudio Pap
Grafički fakultet, Sveučilište u Zagrebu
Croatia
Dr. sc. Klaudio Pap je redoviti profesor na Grafičkom fakultetu i prodekan za međunarodnu suradnju. Studirao je na Elektrotehničkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je i diplomirao na smjeru Računarske tehnike, Magistrirao je 1997. godine na istom fakultetu (sada Fakultet elektrotehnike i računarstva) na smjeru Računarskih znanosti, a doktorirao 2004. na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na smjeru Računarskih znanosti s temom: “Simulacija hibridnih i digitalnih sustava sa sučeljima za obradu slikovnih elemenata i rastera”

Od 1988. do danas zaposlen je na Grafičkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Član je i suradnik Akademije tehničkih znanosti hrvatske gdje obnaša dužnost tajnika Odjela za grafičko inženjerstvo.

U toku svog rada bavi se istraživanjem, razvojem i primjenom računala. Područja rada su: računarska grafika, procesiranje slike i teksta, modeliranje i simuliranje s računalom, web tehnologije, digitalni tisak, grafički programski jezici. Sudjelovao je na uvođenju novih tehnologija o čemu je održavao niz seminara, predavanja i tečajeva. Koautor je pet (5) razvojnih proizvoda, pet (5) softverska paketa i primio je tri (3) znanstvene nagrade.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC