Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
37.8MB

Earth is Worth

Koliko mogućnosti pružaju platforme poput eTwinninga dokazuje i projekt koji je nastao razradom ideje o obilježavanju Dana planeta Zemlje. Suradnjom kolegica Alenke Miljević, dr. sc. Gordane Medunić i Vide Bilogrević Gatolin proveden je eTwinning projekt "Earth is Worth". Osim što smo zajedno s učenicima izradili mnoštvo materijala, pokazale smo da itekako cijenimo i koristimo mogućnosti online suradnje osnovnih škola iz raznih dijelova Hrvatske s Geološkim odsjekom Prirodoslovno - matematičkog fakulteta i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar. Kolegica Medunić izradila je motivacijski video o tlu i onečišćenju tla te o posljedicama na živi svijet, učenici OŠ Ive Andrića i OŠ braće Radić, Bračević učili su uzorkovati tlo, izradili su i zapisnik o uzorkovanju, kao i video tutorijal "Uzorkovanje tla" na hrvatskom i engleskom jeziku. Izrađeni su i video uratci o problemu onečišćenja prirode na engleskom i na hrvatskom jeziku, kao i prezentacija iste tematike. Na kraju, učenici su izradili i englesko - hrvatski rječnik u Book Creatoru. Uzorci su analizirani u NZJZ dr. A. Štampar.

Autor(i):

Alenka Miljević
OŠ braće Radić, Bračević
Croatia
Alenka Miljević je profesorica Engleskoga i Njemačkoga jezika s dvadesetogodišnjim iskustvom. Desetak godina aktivna je na eTwinningu te je dobitnica brojnih nagrada za inovativnu primjenu digitalnih alata. Radi u maloj planinskoj školi udaljenoj od većih centara pa joj platforma eTwinning omogućava povezivanje i suradnju s mnogim školama diljem Europe.

Vida Bilogrević Gatolin
OŠ Ive Andrića
Croatia
Diplomirala je na Prirodoslovno - matematičkom fakultetu 2009. godine i stekla zvanje profesora biologije i kemije. Nakon nekoliko godina po zamjenama, od 2012. godine stalno je zaposlena u Osnovnoj školi Ive Andrića u Zagrebu. Koordinatorica je Erasmus+ i eTwinning projekata. Sudjelovala je u izradi i uređivanju materijala na platformi IZZI za prirodu i biologiju, uključena je i u izradu scenarija poučavanja za međupredmetne teme za predmete biologiju, prirodu i kemiju. Od listopada 2017. promovirana je u učitelja mentora. Vjeruje da se trud isplati i da je važno ustrajati u učenju kako bismo ostali ukorak s vremenom u kojem živimo.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC