Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Cijeli program »

Baam, baam, Baamboozle!

Cilj radionice je predstaviti zabavan online alat Baamboozle. Baamboozle je jednostavan alat za stvaranje zanimljivih edukativnih kvizova s elementima igre. Prikladan je za rad u razredu, ali i u nastavi na daljini preko bilo koje videokomunikacijske aplikacije.

Alat se može koristiti za ponavljanje ili učenje nastavnih sadržaja čime nastavni proces postaje zabavno iskustvo te se razvija suradničko učenje i natjecateljski duh.

Učenici se ne trebaju prijavljivati i stvarati svoj korisnički račun, a prilikom samostalnog učenja pristupaju preko poveznice koju im je podijelio učitelj.

Može se primijeniti u svim nastavnim predmetima, a pokazao se motivirajućim za učenike nižih i viših razreda. Edukativne igre možemo prilagoditi prema kurikulumu, ali i vlastitim potrebama. Moguće ga je koristiti u svim preglednicima, a korisnici kreiraju svoj račun preko e-mail adrese.

Na početku radionice sudionici će se aktivnim sudjelovanjem u kvizu upoznati s osnovnim funkcionalnostima alata što će biti poticaj za izradu, uređivanje i podjelu kreirane edukativne igre s ostalim polaznicima radionice.

Tijekom radionice ćemo polaznicima:

- pokazati sučelje digitalnog alata, - objasniti mogućnosti pretraživanja baze izrađenih kvizova i razliku između plaćene i neplaćene verzije alata, - pokazati, na našim primjerima iz prakse, mogućnosti primjene u nastavi (kviz, prezentacija, samostalno učenje) i načine dijeljenja izrađene edukativnog kviza.

Polaznici će na kraju pokazati svoju kreativnost osmišljavajući i stvarajući vlastiti edukativni kviz primjenjiv u vlastitoj nastavi.

Autor(i):

Marinka Mlinarić
OŠ Veliki Bukovec
Croatia
Učiteljica razredne nastave s pojačanim predmetom iz Povijesti i diplomirana knjižničarka. Radi u Osnovnoj školi Veliki Bukovec kao stručna suradnica knjižičarka. Aktivno sudjeluje na eTwinnig projektima i ostalim projektima koji promiču čitanje. Voli promišljati, istraživati i koristiti nove digitalne alate s ciljem motiviranja i poticanja učenika na razvoj čitalačke pismenosti.

Gordana Lohajner
OŠ Veliki Bukovec
Croatia
Učiteljica informatike, već petnaest godina uveseljava učenike radom na računalu u OŠ Veliki Bukovec. 2008. godine postala je ECDL trener i ispitivač za osnovni i napredni program. Završila je E-learning akademiju. Od kolovoza 2017. godine je glavna urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor", te ujedno i član udruge Suradnici u učenju gdje sudjeluje u organizaciji „Nacionalne akcije Sigurniji internet za djecu i mlade“. Sudjelovala je u pilot projektu e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola kao trener i predavač. Zbog komunikativnosti, novih izazova i rada s ljudima voli raditi na različitim projektima u Hrvatskoj i izvan nje.

Ciljana skupina polaznika: 

Potrebna predznanja: osnovno znanje u radu na računalu i u online okruženju.

Procjena razine predznanja: Osnovna

Trajanje: 90 minuta

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC