Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
532KB
Puni tekst rada
View File
pdf
197KB

Baam, baam, Baamboozle!

Cilj radionice je predstaviti zabavan online alat Baamboozle. Baamboozle je jednostavan alat za stvaranje zanimljivih edukativnih kvizova s elementima igre. Prikladan je za rad u razredu, ali i u nastavi na daljini preko bilo koje videokomunikacijske aplikacije.

Alat se može koristiti za ponavljanje ili učenje nastavnih sadržaja čime nastavni proces postaje zabavno iskustvo te se razvija suradničko učenje i natjecateljski duh.

Učenici se ne trebaju prijavljivati i stvarati svoj korisnički račun, a prilikom samostalnog učenja pristupaju preko poveznice koju im je podijelio učitelj.

Može se primijeniti u svim nastavnim predmetima, a pokazao se motivirajućim za učenike nižih i viših razreda. Edukativne igre možemo prilagoditi prema kurikulumu, ali i vlastitim potrebama. Moguće ga je koristiti u svim preglednicima, a korisnici kreiraju svoj račun preko e-mail adrese.

Na početku radionice sudionici će se aktivnim sudjelovanjem u kvizu upoznati s osnovnim funkcionalnostima alata što će biti poticaj za izradu, uređivanje i podjelu kreirane edukativne igre s ostalim polaznicima radionice.

Tijekom radionice ćemo polaznicima:

- pokazati sučelje digitalnog alata, - objasniti mogućnosti pretraživanja baze izrađenih kvizova i razliku između plaćene i neplaćene verzije alata, - pokazati, na našim primjerima iz prakse, mogućnosti primjene u nastavi (kviz, prezentacija, samostalno učenje) i načine dijeljenja izrađene edukativnog kviza.

Polaznici će na kraju pokazati svoju kreativnost osmišljavajući i stvarajući vlastiti edukativni kviz primjenjiv u vlastitoj nastavi.

Autor(i):

Marinka Mlinarić
OŠ Veliki Bukovec
Croatia
Učiteljica razredne nastave s pojačanim predmetom iz Povijesti i diplomirana knjižničarka. Radi u Osnovnoj školi Veliki Bukovec kao stručna suradnica knjižičarka. Aktivno sudjeluje na eTwinnig projektima i ostalim projektima koji promiču čitanje. Voli promišljati, istraživati i koristiti nove digitalne alate s ciljem motiviranja i poticanja učenika na razvoj čitalačke pismenosti.

Gordana Lohajner
OŠ Veliki Bukovec
Croatia
Učiteljica informatike, već petnaest godina uveseljava učenike radom na računalu u OŠ Veliki Bukovec. 2008. godine postala je ECDL trener i ispitivač za osnovni i napredni program. Završila je E-learning akademiju. Od kolovoza 2017. godine je glavna urednica digitalnog časopisa "Pogled kroz prozor", te ujedno i član udruge Suradnici u učenju gdje sudjeluje u organizaciji „Nacionalne akcije Sigurniji internet za djecu i mlade“. Sudjelovala je u pilot projektu e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola kao trener i predavač. Zbog komunikativnosti, novih izazova i rada s ljudima voli raditi na različitim projektima u Hrvatskoj i izvan nje.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC