Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
15.9MB

Abecedarij 2

Projektom Abecedarij 2 povezala sam učitelje razredne nastave na nacionalnoj razini u stvaranju i dijeljenju radnih postupaka pri učenju rukopisnog pisma. U današnje vrijeme tehnologije kojom smo okruženi, pisanje rukom je nepravedno zanemareno. Pomalo zaboravljena tehnika veza križićima koje su primjenjivale naše bake pri izradi ručnog rada vrlo je slična današnjem programiranju. Metodu boda križićima primijenili smo pri izradi svoga imena na vrećici za papuče kao trajni podsjetnik na učenje abecede u drugom razredu. Uz „programiranje“ – izrada svojih inicijala na papiru s kvadratićima (matematička bilježnica) koje uključuje brojanje, predviđanje, smještaj u formatu, točnost i urednost, što je bila predradnja za snalaženje u novom programu, kodirali smo svoja imena u micro:bitu.

Autor(i):

Dubravka Namjesnik
Osnovna škola braće Radića Pakrac
Croatia
Dubravka Namjesnik je učiteljica razredne nastave čiji rad u neposrednoj nastavi s djecom traje 30 godina. Nakon stjecanja diplome učitelja RN u Osijeku nastavila je sa školovanjem u Zagrebu na Učiteljskom fakultetu i završila studij te stekla zvanje diplomirani učitelj s pojačanim programom iz nastavnog predmeta Hrvatski jezik. Godinama radi u razrednoj nastavi i uživa u svom poslu pokušavajući prenijeti znanje i ljubav prema učenju svojim učenicima. Želja za otkrivanjem i uvođenjem inovativne nastave potaknula ju je na stalno usavršavanje. Gotovo 10 godina traje edukacija kroz radionice, tečajeve i webinare. Dva puta je sudjelovala u mobilnosti Agencije za mobilnost i programe EU u sklopu eTwinninga (Dubrovnik i Šibenik). Rado uči i primjenjuje naučeno sa svojim učenicima. Životni moto: "Znanje se množi dijeljenjem"

Patricija Burazin
Osnovna škola Blage Zadre
Croatia
Diplomirana učiteljica razredne nastave u zvanju savjetnika. Ima 20 godina radnog iskustva. Radi u OŠ Blage Zadre u Vukovaru od 2003. godine. Član je eTwinning zajednice od 2015.godine. Voli projektnu nastavu te je autor brojnih nacionalnih i međunarodnih projekata za koje je dobila nacionalne i europske oznake kvalitete. Često sudjeluje na tečajevima i webinarima vezanim za IKT tehnologiju. Zbog što dinamičnijeg i zanimljivijeg nastavnog procesa često koristi razne Web 2.0 alate uz pomoć kojih izrađuje materijale i igrice za svoje učenike. Svoje znanje i iskustvo rado dijeli s kolegama u zbornici te na različitim stručnim usavršavanjima.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC