Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
97.7MB

Lektira uz IKT alate u razrednoj nastavi

Budući je Vlada Republike Hrvatske proglasila 2021. godinu Godinom čitanja ukazujući time na važnost kulture čitanja, razmišljali smo na koji način potaknuti naše učenike da čitaju sa zadovoljstvom i razumijevanjem. Kako bi nastava na daljinu bila što zanimljivija trudili smo se koristiti što više IKT alata i tako smo došli do ideje provesti projekt "Lektira uz IKT alate". U ovom projektu su sudjelovali učenici četvrtog i prvog razreda. Četvrtaši su "vodili" prvaše kroz lektiru "Mačak u čizmama". Zajedničkom suradnjom koristili smo jednostavnije digitalne alate poput Canve,Adobe Spark,Flippity flashcards, Crosswords labs, Match the Memory, Break your own news, Sketchpad,Lino.it, Superherotar, WordWall, Jigsaw puzzle, Word Art ..Čitanje i razumijevanje lektire na ovaj način je bilo zabavno što je pokazala i evaluacija u kojoj su učenici iskazali interes i želju za čitanjem novih književnih djela.

Autor(i):

Željka Ćaleta -Car
Katolička osnovna škola, Šibenik
Croatia
Diplomirana je učiteljica razredne nastave s pojačanim programom iz nastavnog predmeta Hrvatskog jezika u zvanju učitelja mentora. Zaposlena je u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku. Nastoji poticati što više integrirane, izvanučionične nastave i istraživačkog rada. Kod učenika nastoji poticati maštu, kreativnost i kritičko mišljenje. Slobodno vrijeme voli provoditi u dobrom i veselom društvu.

Antonija Mamužić
Katolička osnovna škola, Šibenik
Croatia
Diplomirana je učiteljica razredne nastave u zvanju učitelja mentora. Zaposlena je u Katoličkoj osnovnoj školi u Šibeniku. Ima devetnaest godina radnog iskustva s učenicima i uživa u učiteljskom pozivu. Rado komunicira s drugim učiteljima, uključuje se u razne projekte i spremna je za cjeloživotno učenje. U slobodno vrijeme voli putovati, družiti se s obitelji i prijateljima, boraviti u prirodi, a posebno na moru i uz more.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC