Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
43.4MB
Puni tekst rada
View File
pdf
866KB

Primjena IKT tehnologije u eTwinning projektu „Što sve možemo učiniti sa sjemenkama i plodovima?“

Međunarodni eTwinning projekt „ Što sve možemo učiniti sa sjemenkama i plodovima“ proveden je multimodularnim pristupom provedbom različitih aktivnosti tijekom školske godine 2020.-2021. Tijekom projekta učenici su istražili i prezentirali načine korištenja sjemenki i plodova u svom zavičaju kroz raznolike aspekte (uzgoj, uporabna i ukrasna vrijednost, kuharstvo, likovni radovi, igre u nastavi – kvizovi…) uporabom različitih IKT alata (video, Wordwall, Puzzel.org, Jigsaw planet, Microsoft Forms, Kahoot, Learning apps ). Prilikom predstavljanje sebe, škola i država iz kojih dolaze koristili su PPT, Google maps i Padlet. Logo projekta izrađen je u programu Logo maker, stripovi u programima Canva i Make belifs comix, recepti su pohranjeni u Book creatoru, a za brzi pristup informacijama prilikom diseminacije korišten je QR monkey code. Dio projekta odvijao se u realnom vremenu putem online meeting razgovora putem TwinSpacea i Zoom-a. Uporabom IKT tehnologija učenici su istražili i usvojili tradicionalna uporabna znanja o sjemenkama i plodovima, razvili nove digitalne vještine, unaprijedili način prezentacije svog rada učenicima drugih kulturoloških sredina te sveukupno povećali sposobnost komunikacije u novom, virtualnom ozračju.

Autor(i):

Martina Čiček
OŠ LJubljanica, Zagreb
Croatia
Prof. Martina Čiček učiteljica je prirode i biologije u dvije osnovne škole u Zagrebu. Jedna je od autorica udžbenika za Biologiju, 7. i 8.razreda. Sudjelovala je u izradi ispita za pisane provjere te priprema za nastavu tijekom kurikularne reforme. Od 2019. ima status učitelja mentora. Sudjeluje u eTwinning projektima kao autor i međunarodnim projektima kao član.

Diana Vlahović
OŠ Bogumila Tonija, Samobor
Croatia
dr.sc. Diana Vlahović, učitelj savjetnik, predaje prirodu i biologiju u OŠ Bogumila Tonija u Samoboru. Sudjelovala je u različitim povjerenstvima i radnim skupinama unutar MZO I NCVVO, kao i u eTwinning projektima kao autor i međunarodnim projektima kao član. Autor je više radova na različitim simpozijima i kongresima.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC