Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
4.2MB

Aplikacija Asistent - pomoćnik u pripremi nastave

U izlaganju će se predstaviti funkcionalnosti i mogućnosti inovativne aplikacije Asistent, izrađene u suradnji s velikim timom stručnjaka od edukacijskih rehabilitatora, logopeda, pedagoga, socijalnih pedagoga i psihologa do učitelja. Svrha je aplikacije pomoći učiteljima pri kreiranju nastave za učenike s teškoćama. Aplikacija omogućava definiranje tipa potpore koja je određenom učeniku/učenici potrebna te generiranje individualiziranih planova. Planovi sadržavaju mnogobrojne aktivnosti i pomagala prilagođene potrebama pojedinog učenika/učenice. U izlaganju će se posebna pažnja posvetiti primjerima upotrebe aplikacije Asistent u praksi. Na konkretnim će se primjerima demonstrirati i ostale funkcionalnosti aplikacije koja omogućuje učinkovitiju pripremu za nastavu. Aplikacija Asistent osmišljena je kako bi pomogla učiteljima podići kvalitetu pri kreiranju i izvedbi nastave za učenike s teškoćama te olakšala organizaciju rada u učionici. Aplikacija Asistent u budućnosti će se sustavno razvijati na temelju istraživanja stvarnih potreba učitelja te njihovim povratnim informacijama.

Autor(i):

Vanja Jajić
Školska knjiga d. d.
Croatia
Vanja Jajić urednica je za Hrvatski jezik i dječju knjigu u Školskoj knjizi. Diplomirala je kroatistiku na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Glavno područje interesa predstavlja joj razvoj čitalačke pismenosti te mogućnosti upotrebe informacijsko-komunikacijske tehnologije u pospješivanju procesa učenja.

Josipa Blagus
Školska knjiga d. d.
Croatia
Josipa Blagus urednica je razredne nastave u Školskoj knjizi. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zadru. Dvadeset godina provela je radeći u školi kao učiteljica razredne nastave i stekla je zvanje učitelja savjetnika. Dobitnica je Comet nagrade za najbolji nacionalni eTwinning projekt Agencije za mobilnost, sudjelovala je u radnoj skupini za tehnički i informatiku Kurikularne reforme, bila je predavač na Carnetovim STO danima u Rijeci itd. Svoja saznanja i primjere iz učionice primjenjuje u uredničkom radu i implementaciji digitalne tehnologije u udžbenicima i pripadajućoj podršci za učitelje razredne nastave.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC