Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
9.4MB

eTwinning i AI

U uvodnom dijelu radionice sudionicima će se na interaktivan način predstaviti često postavljana pitanja o eTwinning platformi. Sudionici će biti upoznati s materijalima o medijskoj pismenosti koji se nalaze na eTwinning platformi te o važnosti medijske pismenosti u doba umjetne inteligencije pri provođenju projekata. Glavni dio radionice odnosit će se na mogućnosti koje alati umjetne inteligencije pružaju za uspješno provođenje eTwinning projekata, od osnutka projekta do njegove diseminacije. Sudionici će upoznati nekoliko različitih digitalnih alata umjetne inteligencije i osmisliti kako pojedini alat koristiti u aktivnostima u eTwinning projektima te na koji način mogu aktivnost, umjetnu inteligenciju i kurikulum svoga predmeta objediniti kako bi poticali aktivno i istraživačko učenje, kreativnost u primjeni znanja te suradnju. U završnom dijelu radionice sudionici će predstaviti svoje aktivnosti i jedni drugima dati povratnu informaciju. Primjeri alata za umjetnu inteligenciju koji će se koristiti na radionici: Anonymizer, Autodraw, Quickdraw, Google AI Experiments, Seek i Quillionz.

Autor(i):

Alenka Miljević
Agencija za mobilnost i programe EU
Croatia
Alenka Miljević je profesorica Engleskoga i Njemačkoga jezika s dvadesetogodišnjim iskustvom. Desetak godina aktivna je na eTwinningu te je dobitnica brojnih nagrada za inovativnu primjenu digitalnih alata. Radi u maloj planinskoj školi udaljenoj od većih centara pa joj platforma eTwinning omogućava povezivanje i suradnju s mnogim školama diljem Europe. Kao ambasadorica eTwinninga zadnjih pet godina aktivno dijeli svoje znanje kroz edukacije uživo kao i na brojnim webinarima i konferencijama. Najviše ju veseli kada njeni učenici kažu da ime se na nastavi Engleskoga jezika najviše sviđa raditi na projektima te da tako uče o svijetu i kako biti tolerantan.

Arjana Blažić
Agencija za mobilnost i programe EU
Croatia
Arjana Blažić je profesorica Engleskog i Njemačkog jezika, eTwinning ambasadorica i savjetnica za obrazovnu tehnologiju. Vanjska je suradnica European Schoolneta gdje dizajnira tečajeve za profesionalni razvoj učitelja i obrazovne materijale za EU Code Week.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC