Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
17.7MB

Svijet po mom – Minecraft Education Edition

Svjetski popularna igra Minecraft ima i svoju verziju prilagođenu obrazovanju te korištenju u nastavi – Minecraft Education Edition. Minecraft EE dostupan je i besplatan za korištenje svim učenicima i učiteljima u Hrvatskoj. Sve što vam treba, uz računalo i internet, je Vaš AAI identitet. Minecraft EE je potrebno preuzeti na računalo i ulogirati se svojim korisičkim imenom i lozinkom. Igra se može koristiti na nastavi u školi, igranjem individualno ili u skupini. Učitelj može biti domaćin svijeta u kojem se nalaze svi učenici iz razreda zajedno u realnom vremenu. Igrati se može i od kuće, što je vrlo korisno u uvjetima nastave na daljinu. Učenici također i sami mogu stvoriti svijet i igrati u skupini. Postavkama se mogu odrediti ovlasti svakog igrača pojedinačno te prilagoditi svaki svijet potrebama konkretnog zadatka. Kako doći do najnovije verzije Minecraft EE, gdje se educirati, postoje li već gotovi materijali koji se mogu koristiti te što smo do sada radili s Minecraft EE u našoj školi, saznajte na ovom interaktivnom predavanju!

Autor(i):

Blanka Špeglić
OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina
Croatia
Blanka Špeglić je učiteljica razredne nastave i stručna suradnica školska knjižničarka mentorica. Kao učiteljica matematike radila je u OŠ “Vladimir Nazor” Pisarovina, a zatim nastavila profesionalni put u istoj školi kao stručna suradnica. Osmišljavanjem školskih projekata ili uključivanjem u različite druge projekte kontinuirano radi na poticanju čitanja i razvoju čitalačke te informacijske pismenosti. U radu često koristi IKT alate te poučava učenike osnovama programiranja sudjelovanjem u Croatian Makers ligi. Aktivno se uključuje u eTwinning projekte, član je školskog Erasmus+ tima te MIE Expert zajednice u 2021. godini.

Maja Knez Vranić
OŠ "Vladimir Nazor" Pisarovina
Croatia
Maja Knez Vranić je učiteljica razredne nastave i engleski jezik. Profesionalni put od samog početka joj je na mjestu učiteljice engleskog jezika u osnovnoj školi - OŠ Grabrik Karlovac; OŠ “Anun Klasinc”, Lasinja; OŠ “Vladimir Nazor” Pisarovina,gdje i sada radi. Često u nastavi koristi nove tehnologije kako bi nastava današnjim generacijama bila zanimljivija i u trendu. Ambasadorica je za Nearpod,Edpuzzle, Wakelet, Flipgrid, BookCrator, Genially i Kahoot alate te MIE expert zadnje dvije godine. Drži predavanja i radionice o korištenju alata u nastavi na ŽSV - u učitelja engleskog jezika Karlovačke županije te školskim aktivima. Aktivna je sudionica eTwinning platforme. Zadnjih nekoliko godina učenike uključuje u projekte u svrhu usavršavanja jezičnih vještina važnih za komunikaciju sa vršnjacima iz cijele Europe. Dobitnica nacionalnih i europskih oznaka kvalitete. Članica je školskog erasmus tima te će u srpnju ove godine sudjelovati na K1 mobilnosti za učitelje.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC