Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pdf
1.7MB

Micro: Maqueen - obrazovni robot u razrednoj nastavi

Radionica ima za cilj upoznati učitelje, nastavnike, profesore, entuzijaste, ali i osobe s osnovnom informatičkom izobrazbom, sa jednostavnošću uporabe i programiranja Micro: Maqueen robota. Ulaskom predmeta Informatika u razrednu nastavu, učitelji Informatike moći će koristiti ovaj edukacijski robot i ostvarivati odgojno - obrazovne ishode kurikuluma Informatike, a kako bi im to olakšali postepeno ćemo ih voditi kroz radionicu s posebno pripremljenim vježbama, zadacima i igrama. Micro: Maqueen robot upravljan je micro:bitom te tako ima sve njegove funkcionalnosti. Posebno je dizajniran kako bi korisnici što jasnije razumjeli programiranje, te naučili logički razmišljati i zaključivati kroz zabavu i igru. Micro: Maqueena je edukacijski robot, pojedinačno dobavljiv za 170kn i predstavlja izvrstan izbor za korištenje postojećih micro:bit pločica koje su osnovne škole dobile kroz projekte STEM revolucije i ProMikro. Kroz aktivnosti radionice svaki će se polaznik upoznati sa osnovnim karakteristikama Micro: Maqueen robota i Mind+ programa - od kretanja, zaustavljanja, uključivanja i isključivanja svjetlećih dioda, sviranja glazbe, praćenja linije, detektiranja prepreka, itd. Na koncu postavljamo si cilj da polaznici nauče kako primijeniti Micro: Maqueen u radu s učenicima, a u tome će im pomoći gotovi programi, primjeri i ideje za rad koje ćemo im ustupiti na kraju radionice.

Autor(i):

Valentina Blašković
Prva osnovna škola Ogulin
Croatia
Valentina Blašković, rođena 4. veljače 1987. u Ogulinu. Diplomirala je 2011. godine na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu i stekla zvanje magistre primarnog obrazovanja s modulom Informatika. Trenutno radi kao učiteljica Informatike u Prvoj osnovnoj školi Ogulin. Završila je početnu edukaciju i dodatne online edukacije mentora uključenih u projekt Croatian Makers Lige, te aktivno sudjeluje u natjecanjima. Završila je početnu i naprednu edukaciju za mentore projekta BBC micro:bit STEM revolucije i ProMikro, te na satovima informatike svakodnevno koristi micro:bitove. Uključila je školu u projekt Internet of Things, te završila osnovnu i naprednu edukaciju za njih. Potpredsjednica i voditeljica je programa i radionica Robotike u Društvu pedagoga tehničke kulture Ogulin. Radila je kao član povjerenstva za prosudbu udžbenika i radnih bilježnice za predmet Informatika u Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Dobitnica je nagrade od strane Ministarstva za najbolji

digitalni obrazovni sadržaj, među 100 izabranih u prosincu 2018., te je dobitnica nagrade MZO za najuspješnijeg odgojno-obrazovnog djelatnika 2018./2019.godine i 2019./2020. Sudjelovala je u izradi inovativnih metodičkih preporuka za ostvarivanje odgojno-obrazovnih ishoda predmetnih kurikuluma i međupredmetnih tema za osnovnu i srednju školu, te je snimala videolekcije – Škola za život – za 2.razred osnovne škole od ožujka do lipnja 2020, te u projektu i-nastava Ministarstva za učenike razredne nastave u školskoj godini 2020./2021.

Daniela Orlović
Osnovna škola Draganići, Osnovna škola Mahično
Croatia
Daniela Orlović, rođena 7. veljače 1970. u Karlovcu. Diplomirala je 1994. na Kineziološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i stekla zvanje magistre kineziologije s usmjerenjem informatika. Trenutno radi na dvije škole kao učiteljica Informatike: Osnovna škola Draganići i Osnovna škola Mahično. Uključila je škole u projekt Croatian Makers Lige, završila početnu edukaciju i dodatne online edukacije mentora uključenih u projekt Croatian Makers Lige, te s učenicima aktivno sudjeluje u natjecanjima. Završila je početnu i naprednu edukaciju za mentore projekta BBC micro:bit STEM revolucije i ProMikro, te na satovima informatike svakodnevno koristi micro:bitove. Sudjelovala je kao predavač na projektu ICT Edu koji je pokrenuo CARNet te održala radionice za učitelje Karlovačke županije Modul 1 i Modul 2. Kao vanjska suradnica izdavačke kuće Alfa d.d. radi na izradi digitalnih sadržaja za udžbenike Informatike za 1. do 8. razred osnovne škole i 1. - 3. razred srednje škole.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC