Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
12.5MB

Održivi razvoj uz Minecraft

Popularna igra Minecraft, za koju je većina učenika čulo ili igralo, može biti korisna u edukaciji učenika o značenju i važnosti održivog razvoja. Kao predložak će biti korištena lekcija o samoodrživom gradu u sklopu Minecraft Education Edition-a. Polaznici radionice će naučiti osnovne naredbe i akcije te će u ulozi učenika pratiti upute agenta i šetati samoodrživim gradom. Kroz grad, koristeći svoj avatar, polaznici će biti upoznati s farmom i održivim razvojem hrane. Vidjeti će primjer pročišćavanja vode u samoodrživom gradu. Budući da su pčele bitne za oprašivanje cvijeća i život na planeti, polaznici će naučiti postavljati sami svoje košnice pčela te saditi cvijeće, povrće i proučavati načine navodnjavanja. Polaznici će šetati šumom koja ima 40 godišnji održivi ciklus i u kojoj će ih drvosječa upoznati s pilanom. Polaznici će susresti održivu kuću koja je izgrađena od održivih materijala i agent će im objasniti što se sve može promijeniti u gradnji domova kako bi pridonijeli energetskoj učinkovitosti. Polaznici će, u sklopu ove lekcije, istražiti alternativne izvore energije kao što su hidroelektrane i vjetroelektrane.

Autor(i):

Sanja Ivanac
Osnovna škola Šimuna Kožičića Benje, Zadar
Croatia
Sanja Ivanac diplomirala je 2009. godine na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu, Fizički odsjek. Ima 13 godina staža u školi kao profesorica fizike i elektrotehnike. Napredovala je u zvanje mentora 05.10.2017. godine. U nastavi se koristi raznim metodama uključujući digitalnu tehnologiju, simulacije fizikalnih pokusa i istraživanje te potiče učenike na razvijanje kritičkog mišljenja. Sudjelovala je u Erastotenovom globalnom eksperimentu te eTwining projektima „Pokusi u doba korone“ , „Igrajmo se“ i „Whole Universe to measure“. Istražuje nove digitalne alate te izrađuje kao suautor edukacijske materijale za nastavnike i učenike.

Vanja Novosel
Srednja škola Jastrebarsko
Croatia
Vanja Novosel rođena je 02.04. 1983.u Zagrebu. Osnovnu i srednju školu završila je u Jastrebarskom. 2009. g. diplomirala je na fizičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu sa zvanjem prof. fizike, a 2010. g. Matematičkom odsjeku sa zvanjem prof. matematike i fizike. Od 2007. je radila u Prvoj informatičkoj školi s pravom javnosti i OŠ August Cesarec u Zagrebu. Od 2010. do danas radi u Srednjoj školi Jastrebarsko.

Irena Peruš
Osnovna škola Ljubo Babić
Croatia
Irena Peruš rođena je 04.01.1990. u Zagrebu. Završila je XI Gimnaziju u Zagrebu te je 2014. diplomirala na Fizičkom odsjeku PMF-a u Zagrebu sa zvanjem magistre edukacije fizike. Već sedam godina radi kao učitelj fizike u OŠ Ljubo Babić u Jastrebarskom. Mentorica je učenicima osvajačima nagrada na državnim natjecanjima iz fizike u kategoriji eksperimenata i znanja. Recenzentica je udžbenika i radne bilježnice, sudjelovala je kao voditelj predavanja i radionica na županijskim, državnim i međunarodnim skupovima i konferencijama. Dobitnica je priznanja Hrvatskog fizikalnog društva za 2018. godinu.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC