Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Zbornik radova - CARNET USERS CONFERENCE 2021, Nove prilike; ISBN 978-953-6802-90-6 »
Prezentacija
View File
pptx
11.2MB

Mi p(r)oučavamo AI, a vi?

Dvije učiteljice Matematike i Informatike, prateći trendove u obrazovanju, došle su do slične ideje. Bez prethodnog dogovora, jedna u Splitu, a druga u Zagrebu, proteklu školsku godinu odlučile su učenicima na satovima (ne nužno) Informatike približiti pojam umjetne inteligencije.

Na koji način su ostvarile i što su sve primijenile i upotrijebile u svom radu pokušat će prikazati kroz ovo interaktivno izlaganje. Koristile su mnoge izvore i metode, od tečaja Elements of AI, AI Basics for Schools, preko Code.org, Loomena, Teamsa i čitavog niza alata za učenje, poučavanje, ali i same njihove upotrebe kao umjetne inteligencije u svakodnevnom životu.

Nakon godine dana p(r)oučavanja i samorefleksije njihovi pokušaji i pogreške, uspjesi i manja „zapinjanja“, mogu pomoći ostalim učiteljima.

Cilj im je ohrabriti sve neodlučne da u svoje kurikulume slobodno uvrste nešto od bogatstva koje  umjetna inteligencija pruža u svakodnevnom životu svuda oko nas.

Ograničenje provođenjem nastave u online okruženju ne mora značiti i ograničenje u poučavanju. Angažiranjem učitelja, dodatnim istraživanjem pokazat će metode koje su koristile kako bi učenike motivirale i bolje upoznale s ovom sve važnijom temom.

U tijeku osmišljavanja i pisanja ove prijave otvoreno je, uz podršku Carneta, natjecanje AI School Challenge u okviru projekta Elements of AI kako bi na originalan način potaknuli učenike, ali i učitelje na  edukaciju o osnovama umjetne inteligencije. Statusom AI škole te certifikatima mnogi će se moći pohvaliti i prije, ali i na CUC-u 2021 koji je pravo mjesto za dodavanje novih elemenata i smjernica u p(r)oučavanju umjetne inteligencije.

Ela Veža
OŠ Trstenik
Croatia

Vjera Barbir Alavanja
OŠ Ivan Gundulić, Zagreb
Croatia

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC