Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
94.2MB

Robotika u Srednjoj školi Zlatar

Cilj predavanja je prikazati kako smo u Srednjoj školi Zlatar uveli robotiku kao izvannastavnu aktivnost i u 1. razred opće gimnazije te kako smo se pripremali za naše prvo natjecanje iz robotike First Lego League (FLL). Na natječaju MZOS-a za financiranje projekata u sklopu izvannastavnih aktivnosti osnovnih i srednjih škola dobili smo iznos od 18.000,00 kuna. Tim sredstvima smo nabavili 3 seta LEGO EV3 Education core, 3 punjača za LEGO bateriju, 3 LEGO EV3 Education dodatnih setova te platili troškove kotizacije i odlaska na natjecanje First Lego League. Škola se također prijavila na natječaj Zaklade Marin Čilić za obnovu informatičke učionice. Dobili smo 10.000,00 kn koje ćemo također iskoristiti za nabavu opreme za robotiku i plaćanje kotizacije za sljedeća natjecanja. Na natjecanju iz robotike - FIRST LEGO League, uspješno je sudjelovalo 6 učenica 1. razreda gimnazije. Učenice su nakon natjecanja, u korelaciji s engleskim jezikom, izradile video na hrvatskom jeziku sa engleskim titlovima. Video prikazuje njihove pripreme i samo natjecanje na FER-u. Ove školske godine tema FLL natjecanja je CARGO CONNECT. Cilj je naučiti kako se teret prevozi od proizvođača, sortira po pojedinim odredištima te dostavlja na pravo mjesto. Pošto je Tehničar za logistiku i špediciju jedno od usmjerenja u našoj školi i pošto je tema vezana uz njihovu struku, na nastavi iz predmeta Računalstvo bi za učenje programiranja koristili Lego robote te podlogu i elemente za FLL natjecanje - CARGO CONNECT. U korelaciji s ostalim strukovnim predmetima učenicima bi olakšali učenje i još više im približili njihovo buduće zanimanje.

Autor(i):

Vesna Pisačić
Srednja škola Zlatar
Croatia
Vesna Pisačić, diplomirani informatičar, radi u Srednjoj školi Zlatar kao nastavnica informatike i računalstva. Godine 2018. drugi put je promovirana u zvanje profesor savjetnik. Sudjeluje na školskim i županijskim natjecanjima iz informatike, održava mrežnu stranicu Srednje škole Zlatar, održava radionice i predavanja za nastavnike na stručnim skupovima te priprema učenike za natjecanja iz područja informatike. Proteklih nekoliko godina sudjeluje u ispravljanju ispita državne mature. Od školske godine 2018./2019. voditeljica je Županijskog aktiva nastavnika informatike za srednje škole Krapinsko-zagorske županije.

Stjepan Pisačić
Srednja škola Zlatar
Croatia
Stjepan Pisačić, dipl. ing. prometa, radi u Srednjoj školi Zlatar kao nastavnik prometne skupine predmeta. 2013. godine napreduje u zvanje profesor savjetnik. Bio je član radne skupine za izradu standarda zanimanja, standarda kvalifikacije i strukovnog kurikuluma za zanimanje Tehničar za poštanske i financijske usluge. Bio je više puta mentor pripravnicima do stručnog ispita. Od 2015. godine do danas je voditelj Međužupanijskog stručnog vijeća za logistiku i špediciju i za zračni promet. Održao više predavanja na županijskoj i državnoj razini. Pripremio više tematskih izložbi otvorenih za javnost, kao i javnih i kulturnih priredbi u školi te je više godina sudjelovao u pripremanju i provedbi natjecanja na razini škole, bio je član organizacijskog odbora za organizaciju Državnog natjecanja učenika u obrazovnom sektoru promet i logistika te je bio mentor učenicima koji su osvajali druga i treća mjesta na Državnom natjecanju. Sudjelovao je u izradi predmetnog kurikuluma te je suautor udžbenika Promet i logistika za strani jezik u struci u sklopu projekta: EDSIPI@-Engleski i njemački jezik u strojarstvu i prometu-interaktivno (2015./16.). Sudjelovao na 6. Međunarodnom simpoziju Promet i logistika. Voditelj je stručnog vijeća prometa, ekonomije i prava u Srednjoj školi Zlatar. Stručno se usavršava sudjelovanjem na stručnim skupovima nastavnika u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Međužupanijskog stručnog vijeća kao i u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje i CARNet-a.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC