Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pdf
1.2MB

Cum grano salis / Sa zrnom soli

U životu je važno znati sve raditi Cum grano Salis, pa tako valja pristupiti i kemiji i matematici. Kroz radionicu želimo prikazati kako povezati sadržaje matematike i kemije te učenike potaknuti na samostalno istraživanje teme soli kroz oči matematičara i kemičara uz kritičku primjenu IKT-a. Učenici istražuju temu soli, identificiraju soli koje svakodnevno koriste, izvode pokuse o topljivosti soli, izrađuju grafikone topljivosti soli koristeći Meta-Chart, izrađuju zbirku soli koje se koriste u medicini i svakodnevnom životu, razvijaju kritičko mišljene o utjecaju soli u povijesnom i kemijskom kontekstu te dolaze do spoznaje važnosti soli za zdravlje. Učenici u završnoj aktivnost igraju malu detektivsku forenzičku igru i otkrivaju počinitelja na temelju znanja iz kemije i matematike koje su stekli kroz prethodne aktivnosti. Sve stečene spoznaje integriraju u završno izvješće u alatu Genially. Polaznici će moći vidjeti kako isplanirati i realizirati navedene aktivnosti.

Autor(i):

Mirjana Lermajer
OŠ" Mijat Stojanović" Babina Greda, Gimnazija Županja
Croatia
Mirjana Lermajer rođena je u Osijeku 14. veljače 1983. Diplomirala je 2007. godine na Odjelu za biologiju i kemiju pri Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku te stekla zvanje profesorice biologije i kemije. Od 2017. godine zaposlena je u OŠ Mijat Stojanović u Babinoj Gredi i u Gimnaziji Županja kao nastavnica kemije. Suradnica je na projektu PIN: Pismenost inicijativa napretka, sufinanciranom iz socijalnog fonda EU, područje prirodoslovna pismenost. Aktivan sudionik mnogih projekata koji promiču prirodoslovlje. Strastveni je botaničar.

Lucija Lučić
OŠ "Mijat Stojanović" Babina Greda
Croatia
Lucija Lučić rođena je u Slavonskom Brodu 17. svibnja 1985. godine. Diplomirala je na Odjelu za matematiku i fiziku pri Sveučilištu J.J. Strossmayera u Osijeku 2011. godine i stekla zvanje profesorice matematike i fizike. Zaposlena je u OŠ Mijat Stojanović u Babinoj Gredi od 2013. godine kao nastavnica matematike i fizike.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC