Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
65.6MB

Obrni učionicu I pažljivo slušaj!

Edpuzzle je besplatan digitalni alat namijenjen za izradu interaktivnih video materijala. Idealan je kod metode obrnute učionice kako bi učenici aktivnije sudjelovali u nastavi a učenici s teškoćama više puta,svojim tempom pregledali video.Za učitelje koristan jer video sa objašnjenjem novih sadržaja podijele za dz te sljedeći sat mogu uvježbavati sadržaje kao i pomoći učenicima koji nisu ovladali sadržajem iz videa.Može se koristiti u svim nastavnim predmetima,zanimljiv je nastavnicima stranih jezika kod razvijanja vještine slušanja kod učenika. Dostupni su video materijali koji se nalaze u sklopu alata, ali također se može učitati i obraditi vlastiti materijal.Video, možete skratiti ili preurediti kako vam odgovara. Prilikom uređivanja možete ubacivati svoje komentare i upute učenicima a zatim možete ubacivati pitanja (pitanja sa ponuđenim odgovorima ili pitanja otvorenog tipa).Nastavnik ima evidenciju koliko puta je učenik pogledao video, odgovore na pitanja.Alat je izuzetno korisna i prikladan za vrednovanje učeničkih postignuća, jednostavan za upotrebu i što je jako važno besplatan. U uvodnom dijelu radionice polaznici će upoznati osnovne pojmove i mogućnosti alata kao i već gotove materijale predavača koji su primijenjeni u nastavi.

Nakon uvoda polaznici će izraditi korisnički račun i upoznati se sa izgledom i mogućnostima samog alata uz pomoć i usmjeravanje predavača. Polaznici će samostalno izraditi lekciju koristeći sve navedene opcije koje pruža alat (pronaći video, urediti ga, postaviti sve vrste pitanja, podijeliti rad sa ostalim polaznicima). Nakon radionice polaznici će biti osposobljeni samostalno koristiti digitalni alat.

Autor(i):

Maja Knez Vranić
OŠ"Vladimir Nazor"Pisarovina
Croatia
Maja Knez Vranić je učiteljica razredne nastave i engleski jezik. Profesionalni put od samog početka joj je na mjestu učiteljice engleskog jezika u osnovnoj školi - OŠ Grabrik Karlovac; OŠ “Anun Klasinc”, Lasinja; OŠ “Vladimir Nazor” Pisarovina,gdje i sada radi. Često u nastavi koristi nove tehnologije kako bi nastava današnjim generacijama bila zanimljivija i u trendu. Ambasadorica je za Nearpod,Edpuzzle, Wakelet, Flipgrid, BookCrator, Genially i Kahoot alate te dio MIE expert zajednice zadnje dvije godine. Drži predavanja i radionice o korištenju alata u nastavi na ŽSV - u učitelja engleskog jezika Karlovačke županije te školskim aktivima. Aktivna je sudionica eTwinning platforme. Zadnjih nekoliko godina učenike uključuje u projekte u svrhu usavršavanja jezičnih vještina važnih za komunikaciju sa vršnjacima iz cijele Europe. Dobitnica nacionalnih i europskih oznaka kvalitete. Članica je školskog erasmus tima te će u lipnju ove godine sudjelovati na K1 mobilnosti za učitelje.

Blanka Špeglić

Croatia
Blanka Špeglić je učiteljica razredne nastave i stručna suradnica školska knjižničarka mentorica. Kao učiteljica matematike radila je u OŠ “Vladimir Nazor” Pisarovina, a zatim nastavila profesionalni put u istoj školi kao stručna suradnica. Osmišljavanjem školskih projekata ili uključivanjem u različite druge projekte kontinuirano radi na poticanju čitanja i razvoju čitalačke te informacijske pismenosti. U radu često koristi IKT alate te poučava učenike osnovama programiranja sudjelovanjem u Croatian Makers ligi. Aktivno se uključuje u eTwinning projekte, član je školskog Erasmus+ tima te MIE Expert zajednice u 2021. godini.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC