Skip to main content
23. CARNET-ova konferencija za korisnike CUC 2021

Full Program »
Prezentacija
View File
pptx
18.9MB

Epidemije virusa

Cilj je upoznati građu virusa kroz virtualnu stvarnost koristeći VR naočale. Upoznati koncept matematičkog modeliranja koristeći se digitalnim alatima.

Zadani cilj će se postići kroz radionice i razmjenom ideja u skupinama i među skupinama.

Svaka skupina će proći kroz sve radionice.

1. Kako izgledaju virusi? – Upoznati građu virusa kroz virtualnu stvarnost koristeći VR naočale. 2. Koliko su virusi veliki? - Izračunati oplošje virusa (kugle) pomoću programa dinamičke geometrije. 3. „Bolest stajanja“ Potencije – Predstaviti najjednostavniji način širenja epidemije virusa. 4. Model širenja virusa korištenjem kockice - Grafički prikazati podatke. 5. Izrada kugle za kupanje koja pomaže u bori protiv virusa – Umetnuti fotografije ostvarenja aktivnosti na online zid Padleta. 6. Zašto kugle za kupanje pršte i pjene se? – Načiniti videozapis pokusa i izraditi digitalni pano na online zidu Padleta.

Autor(i):

Leopoldina Vitković
Osnovna škola Dore Pejačević Našice
Croatia
Leopoldina Vitković rođena je u Našicama 1980. godine. Opću gimnaziju završila je u Našicama. Završila je studij na Filozofskom fakultetu i stekla zvanje profesora biologije i kemije. Radi u Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice kao učiteljica biologije. Projekt menadžerica je za izradu i provedbu EU projekata. Školska je koordinatorica međunarodnog projekta Eko - škole. Voditeljica je županijskog stručnog vijeća za učitelje biologije Osječko-baranjske županije. Redovito sudjeluje na međunarodnim konferencijama, državnim stručnim skupovima i županijskim skupovima kao predavač.

Branka Burazer
Osnovna škola Dore Pejačević Našice
Croatia
Branka Burazer rođena je u Orahovici 1967. godine. Završila je srednju školu u Našicama, te maturirala kao Suradnik u nastavi. Završila je studij na Pedagoški fakultetu u Osijeku i stekla zvanje profesora matematike i fizike. Radi u Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice kao učiteljica matematike. Od 2004. Voditeljica je županijskog stručnog vijeća za učitelje matematike Osječko-baranjske županije. Redovito sudjeluje na međunarodnim konferencijama, državnim stručnim skupovima i županijskim skupovima kao predavač.

Ksenija Orešković
Osnovna škola Dore Pejačević Našice
Croatia
Ksenija Orešković rođena je u Osijeku 1973. godine. Završila je Matematičko-prirodoslovnu gimnaziju u Našicama. Završila je Filozofski fakultet – pedagogijske znanosti u Zagrebu i stekla zvanje diplomirane učiteljice razredne nastave. Radi u Osnovnoj školi Dore Pejačević Našice kao učiteljica razredne nastave. Od 2016. Voditeljica je županijskog stručnog vijeća za učitelje razredne nastave Osječko-baranjske županije. Redovito sudjeluje na međunarodnim konferencijama, državnim stručnim skupovima i županijskim skupovima kao predavač.

 

 

 

Privacy Policy

Powered by OpenConf®
Copyright ©2002-2020 Zakon Group LLC